De Toonaangever Bekijk groter

De Toonaangever

27,5 jaar achter de schermen bij Toon Hermans

9789490738259

Verkrijgbaar

Een warm, persoonlijk en origineel geschreven relaas van drie decennia intens samenleven met een van de grootste cabaretiers van het Nederlandse taalgebied.

Meer details

16,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij De Draak
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 192p.
Extra geïllustreerd

Meer informatie

John van Elk was al een veelzijdig circusartiest – van acrobaat tot berentemmer – gezegend met een pak lef, toen hij als jongeman tussen twee seizoenen van het circus door werd opgemerkt door Toon Hermans. Een paar dagen de volgspot bedienen om een vriend uit de nood te helpen werd het begin van bijna 28 jaar intense samenwerking met de uitvinder van de one man show.

In dit boek blikt 'Johnny van Toon' terug op uiteenlopend aspecten van zijn leven met Toon Hermans, die achter en buiten het podium een verrassend andere man was dan hoe het publiek hem kende.

John van Elk deed letterlijk alles voor Toon en was een van de weinige mensen die mochten doordringen tot diens privéleven. Hij schreef de basis voor dit boek bijeen terwijl hij thuis voor zijn zieke vrouw zorgde. Cultuurjournaliste Joke Beyl (1983) herwerkte zijn basismateriaal tot een warm, persoonlijk en origineel geschreven relaas van drie decennia intens leven met en voor een van de grootste cabaretiers van het Nederlandse taalgebied.

Auteurs

Johnny van Elk


Joke Beyl