Spraakwater Bekijk groter

Spraakwater

Werkvormen voor spreekvaardigheid

Verkrijgbaar

42 werkvormen voor spreekvaardigheid, uitgewerkt in heldere stappenplannen en voorzien van voorbeelden en tips. Voor docenten NT2 en moderne vreemde talen.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 112p.

Meer informatie

Oefenen met spreken is van groot belang voor het verloop van de taalontwikkeling van cursisten. Tegelijkertijd vraagt het oefenen van spreekvaardigheid in de les veel van taaldocenten. Want hoe krijg je alle cursisten aan het spreken? Hoe zorg je voor voldoende spreektijd per cursist? En hoe breng je variatie aan?

Spraakwater biedt 42 werkvormen voor spreekvaardigheid, uitgewerkt in heldere stappenplannen en voorzien van voorbeelden en tips. De werkvormen zijn gemakkelijk in elke taalles in te passen, in elke taal en naast elke leergang. Met het overzicht voorin het boek kan eenvoudig een geschikte werkvorm worden gezocht op basis van het ERK-niveau, de benodigde lestijd en de vaardigheden ‘spreken’ of ‘gesprekken voeren’. Daarnaast wordt aangegeven of een werkvorm behalve in fysieke lessen ook ingezet kan worden in online lessen.

Op de bijbehorende website is ondersteunend materiaal beschikbaar. Dit bestaat uit kant-en-klare werkbladen bij de werkvormen, een door de docent invulbare versie van de werkbladen en aanwijzingen voor het gebruik van de werkvormen in online lessen.

Spraakwater inspireert zowel beginnende als ervaren docenten NT2 en moderne vreemde talen om spreekvaardigheidsonderwijs op een aantrekkelijke én verantwoorde manier vorm te geven.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Lotte Minnema

Lotte Minnema geeft les aan hoogopgeleide anderstaligen bij VU-NT2, traint NT2-docenten en werkte mee aan diverse NT2-leergangen.