Taalprikkels


Nederlands | 01-03-2016 |

9789046905173

Paperback / softback


€ 22,50

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

Elke taaldocent krijgt ermee te maken: die momenten in de les dat de aandacht van de groep inzakt, ondanks alle goede voorbereidingen. Dan is het tijd om de boel even wakker te schudden!

Taalprikkels biedt een handige verzameling van 60 prikkelende taalactiviteiten die kunnen worden ingezet om de groep snel op te frissen. De activiteiten duren 5 tot 15 minuten, zijn methodeonafhankelijk. Ze vergen geen of zeer weinig voorbereiding. Elke twee pagina's bevat een activiteit: een omschrijving in één zin, gevolgd door welke voorbereiding je moet doen, een stapsgewijze beschrijving met een illustratie en een of meer tips. Met symbolen wordt aangegeven welke vaardigheid je oefent, vanaf welk ERK-niveau in de doeltaal de activiteit mogelijk is, bij welk groepsgrootte deze past en of hij geschikt is als kennismakingsspel. De lijst voor in het boek maakt het gemakkelijk om een passende activiteit uit te zoeken.

Taalprikkels is een kant-en-klare voorraad aan korte lesactiviteiten voor elke taaldocent, ongeacht voor welke taal, in welk type onderwijs en/of in welk leerjaar hij lesgeeft.

Vita Olijhoek en Anja Valk geven beiden Nederlandse les aan volwassenen en trainen NT2-docenten. Daarnaast ontwikkelen ze lesmateriaal voor diverse doelgroepen. Ze waren betrokken bij de totstandkoming van diverse leergangen, waaronder CODE Plus, IJsbreker Plus, SpreekTaal en Succes! Anja Valk schreef samen met Dieuwke Coole Actief met taal. De auteurs leiden samen Taalbureau Olijhoek & Valk.

Details

EAN :9789046905173
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  01-03-2016
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :239 mm
Breedte :170 mm
Dikte :10 mm
Gewicht :251 gr
Status : Bestelbaar