Doorbreek angst en dwang bij je kind Bekijk groter

Doorbreek angst en dwang bij je kind

SPACE, een bewezen effectief programma voor ouders

9789085601319

Verkrijgbaar

Een volledig oudergericht behandelprogramma voor ouders met angstige kinderen en adolescenten. Met duidelijke richtlijnen en praktische suggesties. Van het leren begrijpen van de angst, het leren praten met het kind tot het vermijden van veelvoorkomende valkuilen.

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 288p.

Meer informatie

Ouderschap bij angstige kinderen en adolescenten betekent constante uitdagingen: wanneer moeten ouders kinderen helpen angstwekkende situaties te vermijden, en wanneer moeten ze hen aanmoedigen hun angsten onder ogen te zien? Hoe kunnen ouders zelfstandigheid bevorderen? Wat te doen wanneer de angst van het kind het hele gezinsleven overneemt?

Doorbreek Angst en Dwang bij je kind is het enige boek dat een volledig oudergericht behandelprogramma biedt. Ouders zullen leren hoe ze de angst van hun kinderen kunnen verlichten door de manier  te veranderen waarop ze zelf reageren op de symptomen van hun kinderen. Ouders hoeven zich niet bezig te houden met het gedrag van hun kinderen. In plaats daarvan wordt aan ouders getoond hoe ze hun eigen aanpassingsgedrag aan de angst van hun kind (waardoor angst kan floreren) kunnen vervangen door andere, meer ondersteunende reacties, gericht op acceptatie van de moeilijkheden en vertrouwen.

Dit boek biedt duidelijke richtlijnen en praktische suggesties. Van het begrijpen van de angst en OCD van het kind tot het leren praten met een angstig kind, het vermijden van veelvoorkomende valstrikken en -kuilen (zoals bijvoorbeeld overdreven beschermend of juist te veeleisend zijn) tot het opsporen van de manieren waarop ouders het angstige gedrag van een kind mogelijk hebben gefaciliteerd.  

Het boek bevat werkbladen om de beschreven suggesties in daden om te zetten. Ook is het voor professionals een handig instrument.

"In duidelijke taal en zonder een vleugje schuld, geeft Lebowitz ouders de sleutel om zichzelf en hun kinderen los te maken van overmatige angst. “Doorbreek Angst en Dwang bij je kind [...] is een goed georganiseerde, herkenbare en onmisbare gids voor het SPACE-programma – ( een unieke, krachtige, bewezen effectieve methode om angst bij kinderen ( en jongeren)  te behandelen. ) – Dawn Huebner,  PhD.

Gerelateerde titels

Auteurs

Eli R. Lebowitz

Eli R. Lebowitz is universitair docent psychologie en psychiatrie in het Yale Child Study Center. Zijn onderzoek en klinisch werk richten zich op angststoornissen bij kinderen en de gezinssituatie van kinderen die last hebben van angst en obsessieve dwangstoornis. Hij heeft een succesvol boek voor ouders gepubliceerd over angst bij kinderen en is de auteur van diverse wetenschappelijke artikelen over angst en CGT.