De behandeling van angst bij kinderen en jongeren Bekijk groter

De behandeling van angst bij kinderen en jongeren

Op basis van CGT en geweldloos verzet

9789088508103

Sold out

Bewezen effectieve en methodische strategieën om kinderen over hun angst heen te helpen, zelfs als ze zich tegen behandeling verzetten. Voor zowel therapeutische setting als huiselijke omgeving.

Meer details

Datasheet

UitgeverijSWP
Jaar van uitgave2018, 1ste druk
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's312p.

Meer informatie

De behandeling van angst bij kinderen en jongeren is een krachtig handboek voor hulpverleners en ouders. Het biedt bewezen effectieve en methodische strategieën om kinderen te helpen over hun angst heen te komen, zelfs als ze zich verzetten tegen behandeling.

Lebowitz en Omer geven tal van concrete adviezen voor uiteenlopende situaties in therapeutische setting en in de huiselijke omgeving te vinden. Wat kun je bijvoorbeeld doen als angst overheerst in het gezin of als er sprake is van schoolangst of schoolweigering?

Verder gaan ze onder andere in op hoe je moet omgaan met zeer afhankelijke jongeren, het bieden van ouderlijke ondersteuning en bescherming, het herstellen van de gezagsfunctie, medicatie en het behandelen van angst. Zij baseren zich daarbij op de cognitieve gedragstherapie en geweldloos verzet.

Dit boek is in samenwerking met de Bascule tot stand gekomen.

Auteurs

Eli R. Lebowitz

Eli R. Lebowitz is universitair docent psychologie en psychiatrie in het Yale Child Study Center. Zijn onderzoek en klinisch werk richten zich op angststoornissen bij kinderen en de gezinssituatie van kinderen die last hebben van angst en obsessieve dwangstoornis. Hij heeft een succesvol boek voor ouders gepubliceerd over angst bij kinderen en is de auteur van diverse wetenschappelijke artikelen over angst en CGT.


Haim Omer

Haim Omer is hoogleraar psychologie aan de universiteit van Tel Aviv en oprichter van de Parent Training Clinic in het Schneider Children’s Medical Center in Israël. Hij publiceerde een aantal boeken over kinderpsychologie en over Geweldloos verzet in gezinnen.