Expressiever en gemakkelijker spreken Bekijk groter

Expressiever en gemakkelijker spreken

Hoe experimenteer ik met mijn spreekgedrag?

9789046901076

Verkrijgbaar

Wie, beroepshalve of anderszins, veel spreekt, vindt in dit boek een groot aantal suggesties om zich van zijn spreekgedrag bewust te worden en er zelf invloed op uit te oefenen.

Meer details

18,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2008, 13de herziene druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

Voor politici, leraren en toneelspelers maar ook voor verkopers en vertegenwoordigers geldt dat het spreken een heel belangrijke rol speelt in hun activiteiten. Iedereen die, beroepshalve of anderszins, belang bij heeft stil te staan bij zijn "manier van spreken", vindt in dit boek een groot aantal suggesties om zich van zijn spreekgedrag bewust te worden en er zelf invloed op uit te oefenen.

Het gaat hierbij niet alleen om aspecten als stemvermoeidheid, te snel, te saai of te onduidelijk spreken, maar ook en vooral om het stimuleren van de positieve facetten van het spreekgedrag door middel van concrete tips.

Naast onderwerpen als adem, stem, articulatie komen ook non-verbale aspecten als houding, gebaren en oogcontact aan bod. De luisteraar reageert immers vaak juist op deze signalen. Ook allerlei andere factoren die een belangrijke rol spelen, komen ter sprake, zoals stemming, emoties, gevoelens van (on)zekerheid, spreekangst, akoestiek en omgevingslawaai. Wie een presentatie of toespraak wil houden, treft eveneens tal van specifieke en bruikbare richtlijnen aan.

Expressiever en gemakkelijker spreken is inmiddels ruim 25 jaar op de markt en voorziet nog steeds in een behoefte. Vandaar deze dertiende druk, die met een aantal wijzigingen en toevoegingen weer up to date gebracht is.

De auteurs hebben als logopedist of docent een jarenlange ervaring met het geven van cursussen in het spreken aan onder andere aanstaande leraren. Hun gemeenschappelijke belangstelling voor muziek, psychologie en yoga is in dit boek duidelijk merkbaar.

Auteurs

Tilly Dinger


Margreet Smit


Van dezelfde auteur:

Coen Winkelman

Coen Winkelman is praktiserend logopedist, gespecialiseerd in vloeiendheidsstoornissen en werkt tevens als docent en trainer aan diverse hogescholen en is medeauteur van de uitgaven Stotteren en Expressiever en gemakkelijker spreken.