Waarom? Daarom! Bekijk groter

Waarom? Daarom!

30 tips over argumenteren in de praktijk

9789058716781

Verkrijgbaar

Dit boek laat zien hoe argumenteren werkt, waar je argumenten vandaan haalt, welke spelregels er gelden en hoe je een tegenstander van repliek kunt dienen. Praktisch, toegankelijk en aansprekend. Ook geschikt voor scholieren.

Meer details

25,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thema
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Veel mensen vinden het lastig om een discussie naar hun hand te zetten. Ze willen misschien te graag winnen en vergeten te luisteren. Of ze luisteren wel, maar het lukt ze niet de ander te overtuigen. Goed argumenteren is een kunst, maar gelukkig wel eentje die je kunt leren.

De dertig tips in Waarom? Daarom! laten zien hoe argumenteren werkt, waar je je argumenten vandaan haalt, welke spelregels er gelden en hoe je weerbarstige tegenstanders van repliek kunt dienen. Het boek is ontstaan uit de training 'Invloed uitoefenen door overtuigen' en die praktische achtergrond is op elke bladzijde merkbaar.

Aan de hand van eenvoudige en direct aansprekende voorbeelden geeft dit boek je gaandeweg steeds meer inzicht in de logische en psychologische factoren die een rol spelen bij het aansturen en overhalen van mensen, en het overwinnen van hun eventuele weerstand.

Kortom, een uitermate praktisch boek voor iedereen die te maken heeft met invloed, of het nu gaat om leidinggeven op het werk of discussies thuis, debatten of onderhandelingen, het aangenomen krijgen van een voorstel of het overtuigen van een collega.

Volledig herziene en geactualiseerde druk

Auteurs

Jolanda Bouman

Jolanda Bouman is een energieke duizendpoot met twee bedrijven: tekstbureau Berend & Bouman en coachingspraktijk Castanea Coaching, daarnaast werkt zij als burn-outcoach bij Burn Inn. Als auteur schrijft ze over persoonlijke ontwikkeling, vitaal leven zonder stress en effectieve communicatie. Als coach helpt ze mensen mentaal én fysiek in balans te komen. Want hoe dichter je bij jezelf blijft in de keuzes die je maakt, hoe gelukkiger je leeft.


Van dezelfde auteur:

Johannes de Geus

Johannes de Geus is Neerlandicus en werkt als adviseur en trainer bij Schouten & Nelissen. Hij ontwikkelt leerprogramma's en trainingen op alle gebieden van gedragsverandering en communicatie.