De onderzoekende professional Bekijk groter

De onderzoekende professional

Verkrijgbaar

Dit handzame praktijkboekje geeft (aankomende) professionals concrete tips hoe je onderzoekend aan de slag kunt gaan op de werkvloer.

Meer details

16,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2020, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Hoe kan je als zorg- en welzijnsprofessional onderzoekend vermogen inzetten in de alledaagse praktijk, bijvoorbeeld in een gesprek met een cliënt of in een vergadering met collega’s? Dit handzame praktijkboekje geeft (aankomende) professionals concrete tips hoe je onderzoekend aan de slag kunt gaan op de werkvloer.

In de drie delen (wat, wanneer, hoe) van De onderzoekende professional wordt onderzoekend vermogen steeds van een andere kant belicht. 'Wat’ behandelt begrippen rond onderzoekend vermogen en het nut ervan in een beroepssituatie. ‘Wanneer’ bespreekt de keuzemogelijkheden die je hebt om onderzoekend vermogen toe te passen en de afwegingen die je daarbij kunt maken. ‘Hoe’ bevat concrete tips voor het inzetten van onderzoekend vermogen binnen de zorg- en welzijnssector.

Dit praktijkboekje is geschreven voor studenten van de sociale hbo-opleidingen, voor stages en praktijkleren binnen de sector zorg en welzijn en voor beginnende professionals in zorg en welzijn.

De onderzoekende professional maakt deel uit van de succesvolle reeks Coutinho-praktijkboeken voor professionals.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Arnout Schuitema

Arnout Schuitema is docent en onderwijsontwikkelaar bij Hogeschool Windesheim. Daarvoor was hij docent bij de Rijksuniversiteit Groningen en onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.


Remi Soleman

Remi Soleman is docent en coördinator afstuderen en onderzoek bij de opleiding Social Work Windeseheim Flevoland.