Diversiteit in de samenleving Bekijk groter

Diversiteit in de samenleving

Concepten, voorbeelden uit de praktijk en methoden voor de diversiteitsbewuste professional

Verkrijgbaar

Dit boek biedt werkers in het sociale domein inzicht in de belangrijke concepten, methoden en (sociologische) theorieën om succesvol om te gaan met een zeer diverse groep burgers.

Meer details

30,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2020, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 312p.

Meer informatie

Werkers in het sociale domein krijgen te maken met een zeer diverse groep aan burgers. Het gaat hierbij onder andere om sociale, culturele, religieuze, etnische en genderverschillen.

Diversiteit in de samenleving biedt de (aankomende) ho-professional inzicht in de belangrijke concepten, methoden en (sociologische) theorieën voor het succesvol uitoefenen van diens beroep in de 21e eeuw in het Nederlandse taalgebied.

Zo komen begrippen als inclusie en participatie aan de orde, belichten de auteurs de presentiebenadering en behandelen zij diversiteitscompetenties en diversiteitsbewuste communicatie. Ten slotte laten zij zien welke thema’s actueel zijn in deze diverse samenleving – zoals armoede, religie, (trans)gender en (homo)seksualiteit – en hoe zij de beroepspraktijk beïnvloeden. Ook wordt de rol van de media belicht.

Nieuw in deze druk

1. Het focuspunt in het hoofdstuk over armoede is verplaatst naar de leefwereld van mensen die in armoede leven, met verwijzingen naar extra online informatie.

2. Hoofdstuk 10 verdiept zich in het fenomeen 'migratie', met de nadruk op migratiebeleid en het immigratie- en integratiedebat in de 21ste eeuw, aangevuld met commentaren van vier mensen met een migratie-achtergrond.

3. Hoofdstuk 11 legt de nadruk op beeldvorming en de rol van de journalistiek in het creëren van mediaberichten en opinie.

Tot slot is er nieuwe casuïstiek en beeldmateriaal toegevoegd en is de begrippenlijst vervangen door een register.

Auteurs

Lucho Rubio Repáraz (red.)


Siela Ardjosemito-Jethoe (red.)


Emilie Rousseau (red.)