Profileer jezelf als sociaal werker Bekijk groter

Profileer jezelf als sociaal werker

Verkrijgbaar

Dit boek helpt sociaal werkers overtuigend te verwoorden waar ze voor staan, waar ze goed in zijn, wat ze doen en wat de impact daarvan is.

Meer details

27,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2020, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

Sociaal werkers zijn bevlogen professionals. Hun werk heeft grote waarde voor de individuen, groepen, buurten en organisaties waarmee ze werken en daarmee voor de samenleving als geheel. Laten zien en vertellen wat deze waarde is, wat zij als professionals kunnen betekenen voor diverse samenwerkingspartners, is van groot belang. Profileer jezelf als sociaal werker helpt hen overtuigend te verwoorden waar ze voor staan, waar ze goed in zijn, wat ze doen en wat de impact daarvan is.

Profileer jezelf als sociaal werker wisselt theorie af met inspirerende praktijkvoorbeelden. Door het boek heen zijn persoonlijke verhalen van sociaal professionals opgenomen. Zij vertellen hoe zij zich (hebben leren) profileren en zij geven adviezen en praktische tips.  De auteurs beschrijven hoe je stap voor stap bouwt aan een authentiek, persoonlijk en pakkend profileringsverhaal over jezelf als sociaal werker. Ook geven zij aan hoe je dat verhaal in diverse contexten kunt presenteren. Zij bespreken daarbij een groot aantal online en offline middelen die je kunt toepassen.

De bijbehorende website biedt aanvullend studiemateriaal in de vorm van opdrachten, reflectievragen en tips voor verdere verdieping en inspiratie.

Dit boek is geschreven voor studenten van hbo-opleidingen Social Work en Pedagogiek en voor professionals in het sociale domein.
Het belang van ‘leren profileren’ binnen sociale opleidingen neemt toe. Profileer jezelf als sociaal werker is geschikt voor  scholing in het kader van presenteren, professionele ontwikkeling en studieloopbaanbegeleiding.

Downloaden

Auteurs

Petra Verhagen

Petra Verhagen is socioloog. Zij was lange tijd als docent en ontwikkelaar werkzaam bij de HAN University of Applied Sciences op het gebied van kwaliteit en beleid, innovatie, (sociaal) ondernemerschap en diversiteit. Petra is succesvol auteur van diverse studieboeken bij Uitgeverij Coutinho.


Marion van de Wijdeven

Marion van de Wijdeven werkt als onderwijskundig adviseur en beleidsmedewerker bij Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.