Werken aan wonen Bekijk groter

Werken aan wonen

Huisvesting in Nederland

9789046906323

Verkrijgbaar

Een overzicht van de vele aspecten die een rol spelen binnen de huisvesting. Geschikt voor studenten aan diverse economische, sociale, juridische en technische opleidingen.

Meer details

38,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2018, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 336p.

Meer informatie

Mensen moeten wonen. Er zijn dan ook veel professionals die werken aan wonen. Het is belangrijk dat zij weten hoe huisvesting in elkaar steekt en welke ontwikkelingen er zijn op de turbulente woningmarkt.

Werken aan wonen biedt een overzicht van de vele aspecten die een rol spelen binnen de huisvesting. Centraal in dit boek staat de vraag: hoe kunnen we ervoor zorgen dat we goed wonen in Nederland? Om te begrijpen hoe de woningmarkt functioneert, grijpen de auteurs eerst terug op de geschiedenis van de volkshuisvesting. In de hoofdstukken daarna komt steeds een bepaalde invalshoek aan de orde: woningbouw, koper, huurder, verhuurder en samenwonen in buurt en wijk.

Op de ondersteunende website staan verwerkingsvragen, een begrippenlijst en de bijlage Wijkanalyse. Voor docenten die het boek voorschrijven zijn er op aanvraag hulpmiddelen voor de verwerking in het onderwijs beschikbaar, zoals meerkeuzevragen en powerpointpresentaties.

De huisvesting is de laatste jaren sterk in beweging geweest. Ook het beleid en de wetgeving op het gebied van wonen zijn gewijzigd. Dit alles heeft zijn uitwerking op het boek, dat volledig herschreven is om aan te sluiten op de actualiteit. Nieuw is de rol van de wijkanalyse, waarvan de uitwerking is te vinden op de ondersteunende website.

Werken aan wonen biedt een overzichtelijke inleiding op de woningmarkt en de huisvesting in Nederland. Dankzij de brede kijk is het boek geschikt voor studenten aan diverse economische, sociale, juridische en technische opleidingen. Denk hierbij aan opleidingen als Vastgoed & Makelaardij, Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), Urban Management, Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit (SLM), Social Work en Bouwkunde. Het boek is daarnaast geschikt voor professionals die zich bezighouden met huisvesting en leden van huurdersorganisaties.

Auteurs

Siep van der Werf

Siep van der Werf is socioloog en heeft als hbo-docent programma’s ontwikkeld voor het onderwijs over de multiculturele samenleving, arbeid en inkomen, sociaal onderzoek en volkshuisvesting. Daarnaast is hij op deze terreinen onderzoeker en publicist.


Jan Kok

Jan Kok is sociaal-geograaf en planoloog en werkte als docent en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en bij Hogeschool Inholland. Hij is co-auteur van onder andere Basisboek Ruimtelijke Ordening en Planologie.