Ontmoeten is simpel... maar niet altijd gemakkelijk Bekijk groter

Ontmoeten is simpel... maar niet altijd gemakkelijk

Een rijk inspiratieboek over sociale steun en diversiteit

Verkrijgbaar

Ontmoetingskansen creëren tussen diverse gezinnen is mogelijk, het is zelfs wenselijk, maar het gaat niet altijd vanzelf. Hoe dat komt, leggen we uit in dit boek. Een helder referentiekader én concrete inspiratie.

Meer details

29,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 204p.

Meer informatie

Wat is het verschil tussen een koffieklets organiseren en gezinnen zich écht thuis laten voelen in je organisatie? Waarom zou je inzetten op die vele kleine dagelijkse ontmoetingen tussen gezinnen? En hoe doe je dat nu?

Ontmoetingskansen creëren tussen diverse gezinnen is mogelijk, het is zelfs wenselijk, maar het gaat niet altijd vanzelf. Hoe dat komt, leggen we uit in dit boek. De metafoor van de koffie illustreert hoe ’eenvoudig complex’ inzetten op ontmoeting is. Een expert in koffie schenken, ben je namelijk niet zomaar. De koffie symboliseert de aandacht voor het sociale, het letterlijk en figuurlijk openhouden van de ruimte.

Naast een helder referentiekader, biedt dit inspiratieboek zeer concrete wegen om het kleine ontmoeten in je eigen organisatie een plaats te geven.
Op de bijhorende website vind je een breed arsenaal aan materialen om het eigen denken, zeggen en doen onder de loep te nemen.

Auteurs

Naomi Geens

Dr. Naomi Geens deed jarenlang onderzoek aan de Universiteit Gent naar sociale steun en sociale cohesie in voorzieningen voor jonge kinderen. Ze richtte Compagnon de route op en maakt nu als spreker, vertaler en betekenaar de essentie van haar inzichten tastbaar voor een breed publiek.


Inne Hemeryck

Inne Hemeryck combineert haar bacheloropleiding Pedagogie van het Jonge Kind met haar rol als begeleider in de buitenschoolse opvang. Tijdens haar stage bij VBJK (Vernieuwing in de Basisvoorzieningen voor het Jonge Kind) integreerde ze beide perspectieven, een verrijking voor dit boek.


Liesbeth Lambert

Liesbeth Lambert heeft jaren ervaring als projectmedewerker bij VBJK en vormingswerker bij VCOK (Vormingscen trum Opvoeding en Kinderopvang). Ze is gespecialiseerd in de Huizen van het Kind met een focus op het werken met vrijwilligers en de peiler ontmoeting.