Handboek praktijkgericht onderzoek Bekijk groter

Handboek praktijkgericht onderzoek

Zorg, welzijn, wonen en werken

Verkrijgbaar

Een compleet en actueel handboek voor het doen van praktijkgericht onderzoek in zorg, welzijn, werken en wonen.

Meer details

42,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2017, 3de druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 416p.

Meer informatie

Een compleet en actueel handboek voor het doen van praktijkgericht onderzoek in zorg, welzijn, werken en wonen. Het boek sluit aan bij de opvattingen van lectoren in het hbo en de Vereniging Hogescholen. Dit handboek beschrijft alle facetten van praktijkgericht onderzoek: achtergronden, methoden & technieken en processen. De voorbeelden uit de beroepspraktijk, de handvatten en de praktische aanwijzingen maken het boek meteen geschikt voor het doen van praktijkgericht onderzoek.

Op de ondersteunende website www.onderzoekzorgenwelzijn.nl vindt u extra handreikingen en handvatten om met het boek aan de de slag te gaan, zoals vragen en opdrachten, aanvullende verdiepende informatie en onderwijsmateriaal voor docenten.

Auteurs

Ferdie Migchelbrink

Ferdie Migchelbrink studeerde sociologie en andragogie in Nijmegen en deed daar de lerarenopleiding maatschappijleer. Hij is werkzaam geweest als onderzoeker aan een universiteit, als leraar maatschappijleer, als supervisor in zorg en welzijn, als coördinator van een Gezondheidscentrum en als bestuurder.
Vanaf 1987 is hij bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek en actieonderzoek. Als uitvoerend onderzoeker heeft hij meer dan 60 onderzoeken verricht. Hij is als projectleider en adviseur betrokken bij vele onderzoeken in zorg en welzijn. Naast het uitvoeren van contractonderzoek en het geven van onderzoeksconsult aan klanten in zorg en welzijn, werkte hij als docent in reguliere hbo-opleidingen, post-hbo en een aantal Masteropleidingen. Hij begeleidde en adviseerde studenten bij onderzoeksprojecten en hij verzorgde lessen en trainingen onderzoeksmethodologie.
Hij werkt nu als onafhankelijk professional. Hij heeft een eigen praktijk voor coaching en advies inzake praktijkonderzoek en actieonderzoek.