Sociologie voor de praktijk Bekijk groter

Sociologie voor de praktijk

Verkrijgbaar

Een toegankelijke inleiding in de sociologie en biedt handvatten voor het toepassen van sociologische kaders in de praktijk. 8ste herziene druk.

Meer details

37,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijCoutinho
Jaar van uitgave2016, 8ste druk
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's400p.

Meer informatie

Sociaal werkers, verpleegkundigen, (HR)managers, handhavers, docenten en andere sociale professionals hebben in hun werk altijd met mensen te maken. Inzicht in samenlevingen en menselijke netwerken is onmisbaar voor de uitdagingen waarvoor deze professionals staan. Om menselijk gedrag te begrijpen en te veranderen, is kennis van sociologisch denken en kijken onmisbaar.

Sociologie voor de Praktijk is een toegankelijke inleiding in de sociologie en biedt handvatten voor het toepassen van sociologische kaders in de praktijk. Het begrip ‘macht’ is in dit boek het sleutelbegrip voor de ontsluiting van de belangrijkste sociologische concepten en maatschappelijke thema’s, als sociale ongelijkheid, emancipatie, onderwijs, diversiteit en uitsluiting, arbeidsverhoudingen, individualisering en globalisering. De vele vragen, voorbeelden en citaten maken het een praktisch en levendig boek.

De achtste druk van Sociologie voor de praktijk is volledig geactualiseerd. De maatschappij staat niet stil en daarmee veranderen ethiek, wetten en de culturele verbanden. In de nieuwste druk wordt bijvoorbeeld de sociale ongelijkheid tussen autochtonen en migranten en de spanningen en ontevredenheid in eigen land die daarmee samenhangen in sociologisch perspectief geplaatst. Ook komen de grote transities in de zorg en welzijnssector aan bod, net als de participatiemaatschappij, de informatiesamenleving en de verdergaande individualisering van de maatschappij.

Dit boek richt zich op het hoger onderwijs, met name op sociale, zorggerichte, sociaal juridische, bedrijfskundige en beleidskundige studies. Het is tevens waardevol voor iedereen die sociale systemen en invloed van maatschappelijke veranderingen wil begrijpen.

Auteurs

Klaas Hoeksema

Klaas Hoeksema is partner van Vigor Transitions en directeur van La Civetta. Hij houdt zich bezig met de ontwikkeling van bedrijven en instellingen tot lerende organisaties.


Siep van der Werf

Siep van der Werf is socioloog en was als hbo-docent en onderzoeker actief bezig met huisvesting. Hij schreef mee aan verschillende boeken voor het hbo.