Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn Bekijk groter

Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn

van signaal naar succesverhaal

Verkrijgbaar

Met dit praktijkgerichte studieboek werkt de (toekomstige) professional in zorg en welzijn geleidelijk toe naar een business- en evaluatieplan voor een eigen innovatief idee.

Meer details

32,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2015, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 296p.

Meer informatie

Als je een eigen bedrijf hebt, als zzp’er werkt of werkzaam bent als professional in een organisatie, is het van belang om ondernemend en innovatief te zijn, óók in de sector zorg en welzijn. Dat vraagt om specifieke kwaliteiten van de professional, maar ook van de organisatie. Krijgt en neemt de professional voldoende speelruimte om te experimenteren? Hoe zorgt hij ervoor dat er naar zijn ideeën geluisterd wordt? En hoe krijgt hij binnen de organisatie ondersteuning bij het realiseren van deze ideeën?

In Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn werkt de (toekomstige) professional geleidelijk toe naar een business- en evaluatieplan voor een eigen innovatief idee. Daarin geeft hij aan hoe hij deze nieuwe kans het beste kan realiseren en evalueren. Speciale aandacht gaat uit naar het signaleren van kansen en het voeren van de dialoog daarover met diverse belanghebbenden. Elk hoofdstuk bevat leerdoelen, een casus, inspirerende praktijkvoorbeelden en de theoretische onderbouwing. Deze worden afgewisseld met relevante artikelen, onderzoeksrapporten, interviews, beleidsrapporten en weblogs. De hoofdstukken eindigen met een samenvatting. De ondersteunende website biedt praktijkopdrachten, voorbeelddocumenten en verwijzingen naar diverse bronnen.

Deze herziene editie is volledig geactualiseerd. De onderwerpen ‘sociaal ondernemen’, ‘inclusief ondernemen’ en ‘de inzet van sociale technologie’ zijn toegevoegd. De informatie over samenwerkings- en ondernemingsvormen is geactualiseerd en nieuwe methoden om sociale impact te meten zijn opgenomen. Daarnaast is een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden geactualiseerd en toegevoegd.

Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn is bedoeld voor studenten van sociale studies (SPH, MWD, CMV, creatieve therapie, toegepaste psychologie en pedagogiek) en van paramedische opleidingen. Daarnaast kan het gebruikt worden door professionals in zorg en welzijn.

Auteurs

Petra Verhagen

Petra Verhagen is socioloog en docent bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij is als ontwikkelaar en docent betrokken bij het onderwijs op het gebied van kwaliteit en beleid, (sociaal) ondernemerschap, innovatie en diversiteit en schreef diverse studieboeken.


Charlotte Haarsma-den Dekker (m.m.v.)

Charlotte Haarsma-den Dekker is als fiscaal jurist werkzaam bij Loyens & Loeff Luxemburg. Voorheen was zij docent bij de opleiding CMV van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.