Praktijkgericht onderzoek in de (para)medische zorg Bekijk groter

Praktijkgericht onderzoek in de (para)medische zorg

Verkrijgbaar

Leidraad voor het ontwikkelen van een onderzoekende houding en het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. Praktische voorbereiding voor studenten van medische en paramedische opleidingen en andere opleidingen in de gezondheidszorg. 2de geheel herziene druk

Meer details

30,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2014, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 236p.

Meer informatie

Binnen de zorgsector is het steeds gebruikelijker om praktijkproblemen te benaderen met een onderzoekende houding. Het beleid en de praktijk worden hierbij kritisch bevraagd. Zo leidt praktijkgericht onderzoek tot een aanpak die een verbetering van de beroepspraktijk teweegbrengt.

Praktijkgericht onderzoek in de (para)medische zorg biedt een leidraad voor het ontwikkelen van een onderzoekende houding en het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. Deze tweede druk is geheel herzien, waarbij de hoofdstukindeling sterk is veranderd. Hoofdstuk 1 vormt nu een algemene introductie tot praktijkgericht onderzoek. In hoofdstuk 2 maken studenten kennis met de ethische kant van onderzoek. Hoofdstuk 3 helpt ze om onderzoeksliteratuur kritisch te lezen. Hoofdstuk 4 leert studenten vooronderzoek te vertalen naar goede onderzoeksvragen. Hoofdstuk 5 gaat over het zelf uitvoeren van praktijkgericht onderzoek in de (medische en paramedische) zorg. Het boek sluit af met een hoofdstuk over het onder de aandacht brengen van onderzoeksresultaten. Op de website is ondersteunend materiaal te vinden.

Praktijkgericht onderzoek in de (para)medische zorg biedt studenten van medische en paramedische opleidingen en andere opleidingen in de gezondheidszorg een praktische voorbereiding op het afstudeeronderzoek en een basis voor het werken in de beroepspraktijk.

2de geheel herziene druk

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Eveline Wouters

Eveline Wouters is lector Health Innovations & Technology van Fontys Paramedische Hogeschool.


Yvonne van Zaalen

Yvonne van Zaalen is praktiserend logopedist, gespecialiseerd in vloeiendheidsstoornissen en verbonden aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Als coördinator van Clinical Issues, van de International Cluttering Association, is zij medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van wereldwijde consensus over broddeldiagnostiek- en therapie.
Bij Fontys Paramedische Hogeschool is ze als associate lector verantwoordelijk voor de interprofessionele samenwerking binnen onderzoek.


Janna Bruijning

Janna Bruijning is als hogeschoolhoofddocent Oogzorg verbonden aan het Instituut voor Paramedische Studies van de Hogeschool Utrecht.