Basismodel voor methodische hulp- en dienstverlening in het sociaal werk Bekijk groter

Basismodel voor methodische hulp- en dienstverlening in het sociaal werk

Een eclectisch-integratieve aanpak

Verkrijgbaar

Dit boek behandelt alle bouwstenen van methodisch werken in de hulp- en dienstverlening en biedt een methodiek overstijgend kader. Het leert de maatschappelijk werker systematisch nadenken over de eigen werkwijze en keuze. 4de geactualiseerde druk.

Meer details

43,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2014, 4de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 430p.

Meer informatie

De sociale sector werkt met vele methodieken. Hoe kiest de professional de juiste? Dit boek behandelt alle bouwstenen van methodisch werken in de hulp- en dienstverlening en biedt een methodiek overstijgend kader. Zo weet de professional wát hij kiest. Via een eclectisch-integratieve manier van denken en analyseren, helpt dit boek bovendien bij een systematiek in het maken van die keuzes. Zodat de professional ook weet hóe hij kiest. Hierdoor kan de sociaal werker het eigen handelen kritisch analyseren, onderbouwen, verantwoorden én variëren.

Basismodel voor methodische hulp- en dienstverlening in het sociaal werk behandelt een diversiteit aan werkvormen die binnen de sociale sector voorkomen. De interactie met cliëntsystemen, probleemaanpak, fasering en de visie van de sociaal werker hierop komen achtereenvolgens aan bod. Tevens krijgt de gebruiker een helder analyseschema. Deze vierde druk van Basismodel voor methodische hulp- en dienstverlening in het sociaal werk is geactualiseerd met recente ontwikkelingen, inzichten en voorbeelden.

Het boek is bedoeld voor (gevorderde) studenten van sociale studies en voor de sociaal werker die zich verder wil professionaliseren.

Auteurs

Ad Snellen

Ad Snellen is als docent verbonden geweest aan de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Arnhem/Nijmegen.


René van der Drift

René van der Drift van de Hogeschool Leiden heeft meegewerkt aan deze geactualiseerde druk.