Verzorgingssociologie Bekijk groter

Verzorgingssociologie

Visies op samenleven en zorg

Verkrijgbaar

Over vijf benaderingen in de sociologie: het structureel functionalisme en de systeemtheorie, het symbolisch interactionisme en de etiketteringstheorie, de disciplineringstheorie, de kritische theorie, en de civilisatietheorie.

Meer details

30,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2013, 2de geactualiseerde druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 276p.

Meer informatie

De groeiende individualisering, stress, anonimiteit, geweld, onverschilligheid van mensen jegens elkaar, het zijn de actuele en verontrustende verschijnselen van deze tijd. Ze roepen vragen op als hoe mensen zich ten opzichte van elkaar verhouden en welke zorg zij voor elkaar hebben: maatschappelijke vragen waar de sociologie zich van oudsher mee bezighoudt.

In Verzorgingssociologie wordt deze problematiek uitgewerkt aan de hand van vijf benaderingen: het structureel functionalisme en de systeemtheorie, het symbolisch interactionisme en de etiketteringstheorie, de disciplineringstheorie, de kritische theorie, en de civilisatietheorie. Elke benadering wordt geïllustreerd aan de hand van actuele teksten uit tijdschriften en dagbladen. Studenten kunnen na het bestuderen van het boek complexe probleemsituaties in de zorg, hulp- en dienstverlening analyseren en zijn in staat discussies te voeren over de context van cliëntproblemen, de uitwerking van professionaliteit naar de leefgebieden van cliënten en de ontwikkelingen rondom de verzorgingsstaat.

Deze tweede druk is geheel geactualiseerd. Nieuwe (wetenschappelijke) ontwikkelingen op allerlei thema's en gebieden zijn in de benaderingen ondergebracht.

Verzorgingssociologie is geschikt voor gevorderde studenten van zorg- en welzijnsopleidingen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Willem Visser

Willem Visser studeerde arbeids- en organisatiesociologie aan de Universiteit van Amsterdam en geeft momenteel diverse trainingen aan de Haagse Hogeschool. Van zijn hand verscheen ook Verzorgingssociologie, eveneens uitgegeven bij Uitgeverij Coutinho.