Culturele diversiteit in de gezondheidszorg Bekijk groter

Culturele diversiteit in de gezondheidszorg

Kennis, attitude en vaardigheden

Verkrijgbaar

Dit boek geeft studenten van medische opleidingen en zorgprofessionals inzicht in de rol van (culturele) diversiteit binnen de gezondheidszorg.

Meer details

45,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2013, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 351p.

Meer informatie

In de gezondheidszorg treden geregeld misverstanden op in de communicatie en interactie tussen professionals en patiënten. Een complicerende factor daarbij is dat de gezondheidzorg steeds 'diverser' wordt: zowel zorgprofessionals als patiënten verschillen in achtergrond, cultuur of land van herkomst. Voor professionals in de zorg zijn culturele vaardigheden daarom onmisbaar.

Culturele diversiteit in de gezondheidszorg geeft inzicht in deze vaardigheden. Het boek bestaat uit drie delen. Feiten en algemene principes in relatie tot cultuur, context en gezondheid komen in het eerste deel aan de orde. In het tweede deel wordt de problematiek besproken van specifieke doelgroepen van interculturele gezondheidszorg, zoals allochtone kinderen, jongeren en ouderen. In het derde deel komen de rollen en verantwoordelijkheden van verschillende zorgprofessionals en intermediairs aan bod: onder andere de huisarts, de apotheekmedewerker, de psycholoog en de voorlichter eigen taal en cultuur. Dit deel sluit af met de stand van zaken van de interculturalisatie van de zorg.

Culturele diversiteit in de gezondheidszorg is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs die een opleiding volgen in de (gezondheids)zorg en is daarnaast zeer geschikt voor professionals in de zorg.

Auteurs

Ivan Wolffers

Ivan Wolffers is schrijver, arts en hoogleraar.


Nel van Beelen

Nel van Beelen is freelance redacteur/tekstschrijver.


Anke van der Kwaak

Anke van der Kwaak is senior adviseur gezondheid bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen.