De verdeling van arbeid Bekijk groter

De verdeling van arbeid

Een verkenning van vraag en aanbod, beleid en sociale zekerheid

9789046900321

Verkrijgbaar

26,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijCoutinho
Jaar van uitgave2007, 3de druk
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's272p.

Meer informatie

Arbeid staat centraal in onze maatschappij. "Allemaal aan het werk" is het credo en mensen zonder werk lijken niet meer mee te tellen. Toch zijn er op dit moment honderdduizenden mensen in Nederland die niet actief zijn op de arbeidsmarkt: omdat ze geen geschikte baan kunnen vinden, nooit gewerkt hebben, arbeidsongeschikt of te oud zijn. En omdat iedereen man en vrouw wordt geacht te werken, hebben steeds meer mensen te maken met de combinatie van zorg en werk.

Met de wijzigingen in de sociale zekerheid (WW, WIA en WWB) verandert ook het takenpakket van medewerkers in het hrm en de hulp- en dienstverlening. Zij krijgen steeds meer de taak mensen te helpen zich te ontwikkelen binnen hun huidige positie of te begeleiden op weg naar een nieuwe baan, al dan niet met behulp van re-integratietrajecten. Om op deze veranderende eisen van de arbeidsmarkt goed voorbereid te zijn, is het van belang een realistisch beeld te hebben van de werking van de arbeidsmarkt, het beleid en de sociale zekerheid.

De verdeling van arbeid biedt studenten die een opleiding volgen op het gebied van hrm, hulp- of (juridische) dienstverlening, een interdisciplinaire verkenning van de arbeidsmarkt en de sociale zekerheid. De auteur gebruikt aansprekende voorbeelden om theorie en praktijk te verbinden. Studievragen en opdrachten geven de mogelijkheid tot verdere verdieping in de stof.

Siep van der Werf is docent aan het Instituut voor Hoger Juridisch Onderwijs van de Hogeschool van Amsterdam.

Auteurs

Siep van der Werf

Siep van der Werf is socioloog en was als hbo-docent en onderzoeker actief bezig met huisvesting. Hij schreef mee aan verschillende boeken voor het hbo.