Inspireren tot leren Bekijk groter

Inspireren tot leren

Het ontwerpen van een uitdagende leeromgeving

Verkrijgbaar

23,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2005
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

Veel werk in de sociale sector gaat over leren en veranderen. Hoe maken mensen zich nieuwe competenties eigen en hoe kunnen professionals een uitdagende leeromgeving creëren, waarin optimaal en met veel plezier geleerd wordt?
In dit boek wordt de zigzag-methodiek gepresenteerd, een methodiek waarmee de (aankomend) educatief ontwerper met zijn cliënt of klant een leerroute kan opzetten en het leerproces kan coachen. Met de zigzag-route kan een serie aantrekkelijke activiteiten in een lijn geplaatst worden, of het nu gaat om een dagje in het buurthuis, drie maanden individuele trajectbegeleiding, of een grootschalig educatief evenement. Ook dient het als checklist voor bestaande programmas of om de leerkant van een agogisch traject te ontwerpen.
Het boek is bedoeld voor hbo-studenten van agogische opleidingen, en kan gebruikt worden als een praktische, methodische aanvulling bij het boek Uitdagend leren van Vincent de Waal.

Auteurs

Dries van der Vlerk

Dries van der Vlerk is educatief ontwerper en docent aan de Hogeschool van Utrecht/Instituut voor Social Work/De Horst in Amersfoort.