In prijs verlaagd! Omgaan met sociale complexiteit Bekijk groter

Omgaan met sociale complexiteit

Professionals in het sociale domein

9789088505522

Verkrijgbaar

Dit boek legt een stevig fundament voor een transformatie van het sociale domein en een vernieuwing van de sociale professie. Met meeslepende analyses en constructieve voorstellen.

Meer details

22,40 € incl. btw

-20%

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2014, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 168p.

Meer informatie

Sociale complexiteit vraagt veel van mensen, zeker als de claims vanuit de samenleving, het beleid, de burgers ook nog eens veeleisender worden. Niet ieder mens vindt zijn weg in een wereld waar het aankomt om zichzelf te positioneren en makkelijk te verbinden. Sociale kwetsbaarheid is een sluipend, toenemend probleem van onze tijd. Onze systemen en aanpakken zijn vaak nog te veel gericht op emancipatie, gelijkheid en landelijke aanpakken.

Sociale professionals zoals maatschappelijk werkers, sociaal pedagogen, jongerenwerkers, opbouwwerkers en sociaal cultureel werkers bieden ondersteuning aan mensen die moeite hebben met het dagelijks leven. Ze zoeken naar aanpakken die activeren en verbinden zodat voor mensen hun situatie leefbaar blijft en het risico van marginaliseren kleiner wordt.

Dit boek legt een stevig fundament voor een transformatie van het sociale domein en een vernieuwing van de sociale professie. Hans van Ewijk neemt de lezer mee naar meeslepende analyses van wat er in de samenleving en de sector aan de hand is en doet constructieve voorstellen voor een nieuwe positionering van het sociaal werk in het beleid, de wijk, de wetenschap en het onderzoek. Hij maakt zich sterk voor het sociaal model als tegenhanger van een medisch model.

Een boek dat iedere docent, student en sociale professional zou moeten lezen.

Auteurs

Hans van Ewijk

Prof. Dr. Hans van Ewijk is lector sociaal beleid en voorzitter van het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht en buitengewoon hoogleraar aan de Tartu Universiteit in Estland, alsmede buitengewoon hoogleraar vanwege de Marie Kamphuis Stichting aan de Universiteit voor Humanistiek. Hij is tevens regionaal president International Council of Social Welfare Europe. Hij publiceerde boeken en artikelen over onderwerpen als sociaal beleid, de wijkaanpak, jeugdbeleid, informatiebeleid en welzijnswerk. Hij is redactielid van International Social Work en van Sociale Interventie en lid van de Raad van Toezicht van de Amerpoort en het Nederlandse Instituut voor Sport en Bewegen.