Projectmatig werken en onderzoek Bekijk groter

Projectmatig werken en onderzoek

Een handleiding voor professionals in onderwijs, zorg, welzijn en wonen

Verkrijgbaar

Een praktisch georiënteerde boek met handreikingen aan mensen die projectmatig werken en daarbij onderzoek (willen) gebruiken. Benaderingen, werkwijzen, handvatten en hulpmiddelen voor projectmatig werken en het opzetten van onderzoek binnen projecten.

Meer details

26,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2012, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 384p.

Meer informatie

Projecten en projectmatig werken worden steeds vaker en steeds meer toegepast in de gezondheidszorg, welzijnszorg, sector wonen en het hbo dat opleidt voor deze werkvelden. Het lijkt soms wel of (bijna) iedereen met projecten werkt. Aandacht voor het doen van onderzoek in projecten en projectmatig werken verstevigt de kennisbasis van projecten en projectproducten. Projecten en onderzoek is een krachtige combinatie die toepasbare en bruikbare kennis oplevert voor de praktijk van wonen, zorg en welzijn.

Dit praktisch georiënteerde boek geeft handreikingen aan mensen die projectmatig werken en daarbij onderzoek gebruiken of dat willen gaan doen. Het boek laat zien dat onderzoek een belangrijke bijdrage kan leveren voor projecten en het maken van de projectproducten. Het opzetten en uitvoeren van onderzoek in projecten wordt op een praktische wijze gepresenteerd. Tegelijkertijd biedt het boek benaderingen, werkwijzen, handvatten en hulpmiddelen voor projectmatig werken.

Door deze combinatie van onderzoek en projectmatig werken onderscheidt het boek zich van vele andere boeken over projectmatig werken. De aanpak beschreven in Projectmatig werken en onderzoek is in een reeks van jaren in onderwijs, onderzoek en advieswerk gebruikt en heeft daar zijn waarde bewezen. Het boek is uitermate geschikt voor beroepsbeoefenaren en studenten in de sectoren wonen, zorg, en welzijn.

Auteurs

Ferdie Migchelbrink

Ferdie Migchelbrink studeerde sociologie en andragogie in Nijmegen en deed daar de lerarenopleiding maatschappijleer. Hij is werkzaam geweest als onderzoeker aan een universiteit, als leraar maatschappijleer, als supervisor in zorg en welzijn, als coördinator van een Gezondheidscentrum en als bestuurder.
Vanaf 1987 is hij bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek en actieonderzoek. Als uitvoerend onderzoeker heeft hij meer dan 60 onderzoeken verricht. Hij is als projectleider en adviseur betrokken bij vele onderzoeken in zorg en welzijn. Naast het uitvoeren van contractonderzoek en het geven van onderzoeksconsult aan klanten in zorg en welzijn, werkte hij als docent in reguliere hbo-opleidingen, post-hbo en een aantal Masteropleidingen. Hij begeleidde en adviseerde studenten bij onderzoeksprojecten en hij verzorgde lessen en trainingen onderzoeksmethodologie.
Hij werkt nu als onafhankelijk professional. Hij heeft een eigen praktijk voor coaching en advies inzake praktijkonderzoek en actieonderzoek.