Begeleid werken Bekijk groter

Begeleid werken

trajectontwikkeling op basis van een individuele, vraaggerichte benadering

9789062245222

Verkrijgbaar

Op basis van een individuele, vraaggerichte benadering ontwikkelen de auteurs een methodiek voor het begeleiden van mensen naar en in betaald werk. Onmisbaar voor jobcoaches en professionals in arbeidsintegratie, zorg, welzijn, bedrijfsleven en onderwijs.

Meer details

24,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Als je mensen verder wilt helpen, moet je op een goede manier bij ze aansluiten. Je moet er vanuit gaan dat 'de' mens niet bestaat. Je hebt te maken met een individu, een bijzonder mens, die ergens vandaan komt en ergens naar op weg is. Je moet dus, vanuit zijn eigen perspectief, weten wie dat is. Daar kom je alleen samen met hem achter. Je eerste opdracht is dus om contact te maken en te kijken wie die mens tegenover je is. Als je samen verder wil komen, moet je niet zozeer kijken naar zijn problemen en beperkingen, maar naar zijn kracht en mogelijkheden. Vervolgens zul je ook samen moeten kijken wat er, in de situatie waarin je samen aan tafel zit, moet en kan gebeuren en hoe daar het beste vorm aan gegeven kan worden. De regie moet daarbij niet aan jouw, maar zoveel mogelijk aan zijn kant van de tafel liggen. Als je zo werkt, gaat zijn motor draaien en is er veel meer mogelijk dan vaak gedacht wordt.

In het eerste deel van dit boek werken Marianne Coenen-Hanegraaf en Ben Valkenburg deze uitgangspunten uit tot een individuele, vraaggerichte benadering. Op basis daarvan ontwikkelen ze in het tweede deel een methodiek voor het begeleiden van mensen naar en in betaald werk.

Een onmisbaar boek voor jobcoaches, maar ook voor andere professionals in arbeidsintegratie, zorg, welzijn, bedrijfsleven en onderwijs, die betrokken zijn bij het begeleiden van mensen naar en/of in betaald werk of naar andere vormen van maatschappelijke participatie.

Auteurs

Marianne Coenen-Hanegraaf


Ben Valkenburg