De toekomst vandaag Bekijk groter

De toekomst vandaag

Van prefiguratie naar verandering

9789462673861

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Dit boek wil de geschiedenis van de prefiguratie – het praktisch verbeelden van een nieuwe samenleving in het hier en nu – vertellen en de bewegingen die het concept omarmen, een kritische spiegel voorhouden.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2023
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.
Verwachte verschijningsdatum juni 2023

Meer informatie

Wat hadden de zapatisten in Mexico, de bezetters van Tahrir in Egypte, de indignados in Spanje en Occupy Wall Street in de VS gemeen? Antwoord: ze waren er allemaal van overtuigd dat we vandaag al de wereld van morgen moeten kunnen aanschouwen. Bij wijze van voorgerecht. Dit boek wil de geschiedenis van de prefiguratie – letterlijk: het praktisch verbeelden van een nieuwe samenleving in het hier en nu – vertellen. Maar het wil de bewegingen die het concept omarmden ook een kritische spiegel voorhouden. Want zonder de uitbouw van een tegenmacht geen sprong van experimenten in verbeelding naar effectieve maatschappelijke verandering. Anders gezegd: hoe de brug van klein naar groot verzet slaan?

Auteurs

Brecht De Smet

Brecht De Smet is politiek wetenschapper met een expertise in politieke leerprocessen en vormen van collectieve actie. Hij publiceerde onder andere over Gramsci en de Egyptische Revolutie van 2011.