Het parlement en de velen Bekijk groter

Het parlement en de velen

Pleidooi voor radicale democratie

9789462673779

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Dit pleidooi voor radicale democratie roept ons op om, ondanks de ontgoochelingen en gebreken, het parlementaire politieke werk niet op te geven. De linkerzijde moet het parlement democratisch veroveren.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 304p.
Verwachte verschijningsdatum juni 2022

Meer informatie

Politieke radicaliteit vinden we vandaag eerder in de kunsten terug dan in de politiek zelf. Moet de kunst dan het politieke in de politiek redden? Dit pleidooi voor radicale democratie roept ons op om, ondanks de ontgoochelingen en gebreken, het parlementaire politieke werk niet op te geven. Zelfs Blanqui, de eeuwige revolutionair, stelde zich meermaals kandidaat bij verkiezingen. Want net in deze bijzondere tijden kan een parlement met zijn gekozen vertegenwoordigers de plaats van radicaal en wereldwijd protest zijn. Als parlementen echter de chantage van regeringen blijven accepteren, als radicaliteit en vertegenwoordiging elkaar niet kunnen vinden, dan stevenen ook wij af op een catastrofe: de implosie van het democratische regime. Liever dan de representatieve politiek in te ruilen voor artistiek protest en ecologische rebellie, en het zo over te laten aan rechts, moet de linkerzijde het parlement democratisch veroveren.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Dieter Lesage

Dieter Lesage is een Belgisch-Duits filosoof, schrijver en criticus. Hij is docent politieke theorie, filosofie en artistiek onderzoek aan het Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound (RITCS) in Brussel en woont in Berlijn.