Dansen op een ziedende vulkaan Bekijk groter

Dansen op een ziedende vulkaan

Een onderzoek naar de woede en het onbehagen in onze cultuur

9789462673526

Verkrijgbaar

Het groeiende onbehagen bedreigt onze democratische grondrechten en universele mensenrechten. Dominique Willaert onderzoekt hoe het zover is kunnen komen en hoe we het tij kunnen keren.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

Het is met samenlevingen zoals met vulkanen: als de druk te groot wordt, is het wachten op de uitbarsting. Van de bestorming van het Capitool na de Amerikaanse presidentsverkiezingen tot de antivaxers, en van de oproep om linkse leerkrachten te verklikken tot de massale steun voor de voortvluchtige beroepsmilitair Jürgen Conings: de druk op onze liberale democratieën ís immens groot aan het worden. Het groeiende onbehagen bedreigt onze democratische grondrechten en universele mensenrechten. Dominique Willaert onderzoekt hoe het zover is kunnen komen en hoe we het tij kunnen keren. Een prikkelend essay over Freud en het onbehagen in onze cultuur, het in de steek laten van de arbeidersklasse, algoritmes en rattenvangers van Nieuw Rechts.

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Dominique Willaert

Dominique Willaert is columnist en essayist, theater- en documentairemaker en was twintig jaar actief als artistiek leider van Victoria Deluxe.


Persartikels

Ico Maly, docent Digital Media & Politics aan Tilburg University, hoofdredacteur van Diggit Magazine en auteur
"Een J'accuse. Een aanklacht die de huidige tijdsgeest scherp op de korrel neemt. Willaert fileert het onbehagen in onze samenleving. Stap voor stap legt hij de psychologische processen bloot die de sociaaleconomische en technologische organisatie van onze samenleving stuurt. Een aanrader voor iedereen die droomt van een betere wereld."

Zindzi Tillot Owusu, Belgian Youth Against Racism
"Mensen moeten dit boek lezen om zichzelf uit te dagen; om minder als individu in het leven te staan en om meer samen verzet te bieden aan een economisch systeem dat ons tegen elkaar opzet. Ik voel verdriet als ik dit boek lees, maar ook strijdvaardigheid en een verlangen naar meer solidariteit en samenhorigheid."

Angeline Van Den Rijse, voorzitter Algemene Centrale Oost-Vlaanderen ABVV
"Vakbondswerk is door de jaren heen moeilijker geworden.  Wie dit boek leest komt te weten hoe dat komt en vooral hoe dat opnieuw gekeerd kan worden.  Een lezenswaardig boek dus voor al wie de werkende klasse opnieuw meer zeggenschap wil geven in onze maatschappij!"