Racisme: Stop de pijn Bekijk groter

Racisme: Stop de pijn

Verkrijgbaar

Een boek voor iedereen die de pijn van racisme wil stoppen: kinderen die er zelf mee te maken krijgen én kinderen die een bondgenoot willen zijn. Je kunt dit boek op je eentje lezen, samen met een vriendin of vriend of samen met een volwassene.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 228p.

Meer informatie

Wat is racisme precies? Wat kan ik eraan doen? Hoe reageer ik als iemand zich racistisch gedraagt tegen mij, of als ik racisme zie gebeuren? Waarom voel ik me zo vreemd als ik er het slachtoffer van ben? Dit boek is er voor iedereen die de pijn van racisme wil stoppen: kinderen die er zelf mee te maken krijgen én kinderen die een bondgenoot willen zijn. Het leert je hoe racisme eruit kan zien, dat racisme kwetsuren veroorzaakt, en hoe je ermee omgaat. Je kan het in je eentje lezen, met een vriendin of vriend of samen met een volwassene - een ouder of opvoeder, een leerkracht, een jeugdwerker of een buurtwerker. Stop de pijn. Begin met dit boek.

Met illustraties door Rozan Cools.

Extra materiaal rond het boek

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Naima Charkaoui

Naima Charkaoui stond ruim tien jaar aan het hoofd van het Minderhedenforum, werkte nadien in de kinderrechtensector en sinds 2019 bij 11.11.11.


Ikrame Kastit

Ikrame Kastit is coördinator van Uit De Marge en vicevoorzitter van de Kinderrechtencoalitie. Ze schreef mee Macht in vraag gesteld. Strategieën en werkvormen in het jeugdwelzijnswerk (2018).


Persartikels

Gazet van Antwerpen (21/3/2022) - Op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme, ging de krant in gesprek met Ikrame Kastit en Naima Charkaoui - lezen

De Standaard (19-20/3/2022) - ‘Veel mensen missen racismewijsheid’ - Reportage en interview met Ikrame Kastit en Naima Charkaoui - lezen