Ze draaien ons zot Bekijk groter

Ze draaien ons zot

Langer werken, ratrace, burn-outs

9789462673335

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Een meeslepende zoektocht naar meer preventie en bescherming op het werk en naar maatschappelijke remedies om de balans tussen werk en leven recht te trekken, van jong tot oud.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.
Verwachte verschijningsdatum oktober 2021

Meer informatie

We worstelen met ons werk. Overal is het meer-doen-met-minder-mensen, flexibeler zijn, langer werken. Werkstress en burn-outs exploderen. We draaien zot.

Kim De Witte trekt langs de machinekamers van die zotte koers. “Van jong tot oud activeren”, hoor je daar. Activeren op de arbeidsmarkt: alleen dát telt. Werken tot 67? Dat is al gisteren! De Europese Commissie adviseert de Belgen te werken tot…70 jaar. En de Litouwers tot 72 jaar, hoger dan de levensverwachting daar.

Waarom blijven we dat accepteren? Overal rijst die vraag. Bij de pickers en koeriers van Amazon, bij de bouwvakkers, in de callcenters, in de zorg, bij de flexwerkers. Nog luider klinkt deze vraag bij de experimenten met werktijdverkorting in IJsland en Spanje en bij de pensioenopstanden in Frankrijk, België en Kroatië.

Ze draaien ons zot is een meeslepende zoektocht naar meer preventie en bescherming op het werk en naar maatschappelijke remedies om de balans tussen werk en leven recht te trekken, van jong tot oud.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Kim De Witte

Kim De Witte is doctor in de rechten (KU Leuven) en licentiaat in de economie (ULB). Hij schreef eerder De grote pensioenroof. En het plan om ons pensioen terug te winnen (EPO, 2018). Hij is Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid in Hasselt.