We are one Bekijk groter

We are one

Manifest voor de eenheid van België

9789462673373

Verkrijgbaar

We are one wil meebouwen aan een beweging voor de eenheid van ons land, tegen de dreigende splitsing.

Meer details

12,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Wordt 2024 een kantelmoment voor België? Sommige partijen willen ons land verder opsplitsen en Brusselaars, Walen en Vlamingen tegen elkaar opzetten. De overgrote meerderheid van de Belgen heeft zijn buik vol van de versplintering en wil net méér samenwerking, méér solidariteit en méér eenheid. Wat ons bindt, maakt ons sterker; wat ons verdeelt, maakt ons zwakker. Dat weet de werkende klasse al lang. Samen hebben die van Luik, Gent, Brussel, Charleroi, Antwerpen en alle andere regio’s de arbeidersbeweging opgebouwd. Zij hebben onze welvaart opgebouwd en een sterke sociale zekerheid mogelijk gemaakt.

We are one wil meebouwen aan een beweging voor de eenheid van ons land, tegen de dreigende splitsing. Want een scheiding is asociaal, duur, absurd en brutaal. Terwijl meer eenheid sociaal, goedkoop, efficiënt en humaan is.

Met aan de keerzijde België in 20 vragen en antwoorden

Downloaden

Auteurs

David Pestieau

David Pestieau (52) is verantwoordelijk voor de studiedienst van de linkse eenheidspartij PVDA en oud-hoofdredacteur van het magazine Solidair. David is een zinneke in hart en nieren, burgerlijk ingenieur van opleiding en vader van drie kinderen.