Hondenfluitjes van de Vlaamse elite Bekijk groter

Hondenfluitjes van de Vlaamse elite

En andere retorische judogrepen van rechts

9789462672932

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Een verklarende handleiding bij de newspeak van radicaal-rechts. Als voor het politiek personeel van VOKA-Vlaanderen taal de sleutel tot de Vlaamse identiteit is, welk wereldbeeld zit er dan achter hun eigen taal?

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.
Verwachte verschijningsdatum december 2021

Meer informatie

Serveer op een Vlaams-nationalistisch sponsordiner varkensgebraad en veel aanwezigen zullen grijnzen. Omdat ze het lekker vinden? Of toch vooral omdat het duidelijk maakt wie er niet bij hoort? Politiek is een strategisch spel van taal en beelden. Die beeldtaal speelt met een dubbele bodem aan betekenissen. Vlaams Belang en N-VA zijn meester in die zogenaamde ‘hondenfluitjes’: bedekte toespelingen die vooral door hun achterban worden begrepen. Van ‘kerstmarkten’, ‘#MSM’, ‘wendbaar werk’ en ‘loonkost’ tot ‘omvolking’, ‘lingerie voor mannen’ en ‘de culturele elite’: dit boek is een verklarende handleiding bij de newspeak van radicaal-rechts. Als voor het politiek personeel van VOKA-Vlaanderen taal de sleutel tot de Vlaamse identiteit is, welk wereldbeeld zit er dan achter hun eigen taal?

Met bijdragen van o.a. Wouter Hillaert, Rachida Lamrabet, Nigel Williams, Orhan Agirdag, Wies Descheemaeker, Mieke van den Broeck, Jeroen Laureyns, Ciska Hoet, Ludo De Brabander, Fikry El Azzouzi, Dominique Willaert, Jan Dumolyn, Anton Jäger, Tine Hens, Jean-Paul Van Bendegem en Olivier Pintelon.

Met cartoons van lectrr

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Robrecht Vanderbeeken

Robrecht Vanderbeeken is doctor in de wijsbegeerte. Hij wijdde zich aan cultuur, cultuurbeleid en ideologiekritiek: als docent en onderzoeker in Gent, Brussel en Londen, maar ook als curator, dramaturg en organisator van videosalons en cultuurdebatten. Hij publiceerde in tijdschriften en boeken en is vakbondsverantwoordelijke cultuurwerkers voor ABVV-ACOD Cultuur.


Van dezelfde auteur:

Karim Zahidi

Karim Zahidi is filosoof en wiskundige, docent wetenschapsfilosofie en logica, Centrum voor Wijsgerige Psychologie, Universiteit Antwerpen.