BOEH! Bekijk groter

BOEH!

Baas over eigen hoofd

9789462673007

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Aan de hand van inspirerende essays, literaire bijdragen en illustraties blikt het boek terug op het verleden van BOEH! (Baas Over Eigen Hoofd!) en kijkt het vooruit naar de toekomst.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 260p.
Extra geïllustreerd
Verwachte verschijningsdatum maart 2022

Meer informatie

Als feministisch en antiracistisch collectief strijdt BOEH! (Baas Over Eigen Hoofd!) voor het recht op zelfbeschikking van iedere vrouw over haar eigen doen en laten, over haar lichaam en leven. Het recht om in alle vrijheid zelf de keuze te maken om al dan niet een hoofddoek te dragen staat daarbij centraal. Ontstaan uit de protestactie tegen het Antwerpse hoofddoekenverbod voor stadsambtenaren in 2007, heeft BOEH! als feitelijke vereniging van vrijwilligers een unieke positie ingenomen in de intersectionele emancipatiestrijd van vrouwen van kleur en vrouwen die tot een religieuze minderheid behoren. Dit boek kijkt terug op dat afgelegde parcours waarin de organisatie naast het opzetten van vernuftige sensibiliseringsacties ook juridische acties ondernam tegen de schending van het recht van vrouwen op de uitoefening van hun religieuze vrijheid. Aan de hand van inspirerende essays, literaire bijdragen en illustraties blikt het boek terug op dat verleden en kijkt het vooruit naar de toekomst.

Met bijdragen van Aya Sabi, Amina Belorf, Anissa Boujdaini, Yousra Benfquih, Fikry El Azzouzi, Samira Saleh, Rachida Lamrabet, Sarah Bracke, Nella van den Brandt, Samira Azabar, Ida Dequeecker, Anna Vleeshouwers, Sarah El Massaoudi ...

Auteurs

Samira Azabar

Samira Azabar is sociologe en doctoraatstudente politieke wetenschappen en spitst zich toe op de politieke participatie van moslims in westerse democratieën. Ze heeft jarenlange ervaring als vormingsmedewerkster. Ze is lid van BOEH! sinds 2008.


Ida Dequeecker

Ida Dequeecker richtte in 1970 een van de eerste Dolle Minabewegingen in Vlaanderen mee op. Ze is medeoprichtster van de FemSocbeweging, lid van Furia en medeoprichtster en lid van BOEH!