Het opengrenzenmanifest Bekijk groter

Het opengrenzenmanifest

9789462672840

Verkrijgbaar

Open grenzen, misschien wel een van de laatste taboes in onze westerse wereld. Een J’accuse over de vele slechte argumenten ertegen, de 34.361 slachtoffers, over hypocrisie en geprivilegieerde bubbels.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 120p.

Meer informatie

Er is iets vreemds aan de hand met het concept ‘grenzen’. Goederen, diensten en kapitaal vliegen de wereld rond. Alleen voor sommige mensen bestaan er nog grenzen. Vrijwel iedereen vindt dat normaal. Zelfs organisaties die voor een humane aanpak van asiel en migratie pleiten, vergeten zelden te benadrukken: ‘Neen, we zijn niet voor open grenzen.’ Alsof ze zich bij voorbaat willen indekken, want wie daarvoor ijvert, plaatst zich buiten het debat. Te naïef, te wereldvreemd, te veel Gutmensch.
In dit pamflet fileert Naima Charkaoui misschien wel een van de laatste taboes in onze westerse wereld. Een J’accuse over de vele slechte argumenten tegen open grenzen, over de 34.361 mensen die sinds 1995 hun poging om in Europa te geraken bekochten met hun leven, over hypocrisie en geprivilegieerde bubbels.

Met een voorwoord van Els Hertogen.

Ook beschikbaar als e-book via Standaard Boekhandel

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Naima Charkaoui

Naima Charkaoui stond ruim tien jaar aan het hoofd van het Minderhedenforum, werkte nadien in de kinderrechtensector en sinds 2019 bij 11.11.11.


Persartikels

Knack (17/02/2021) - "Pleidooi voor open grenzen: 'Boel dichtgooien is beste garantie dat migranten zullen blijven' " - lezen

Sociaal.net (04/02/2021) - "Manifest voor open grenzen: ‘De ene gelukszoeker is duidelijk de andere niet’" - lezen

MO (04/02/2021) - "Open grenzen zijn over het hele politieke en maatschappelijke spectrum een echt taboe. Slechts een enkeling durft die gebeitelde consensus af en toe in vraag te stellen. Naima Charkaoui bijvoorbeeld. Dit weekend verschijnt haar ‘Opengrenzenmanifest’: een scherp pleidooi voor minder grenzen en meer openheid. Een voorpublicatie." - lezen