Kruimeldief Bekijk groter

Kruimeldief

9789462672734

Verkrijgbaar

Een poëtische maar ook rauwe elegie over moederkeszalf, afscheid nemen, terugblikken en herinneren. Maar ook over witte gangen, liefdeloze lakens en … zusterliefde. Misschien wel het debuut van het jaar.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.
Extra geïllustreerd

Meer informatie

18 februari, 20 uur - online boekvoorstelling

‘Haar huid valt bijna naast haar botten. Als ik zou willen zou ik ze kunnen plooien, vouwen en binnenstebuiten keren. Ik zou er een afdak van kunnen maken of mezelf ermee omwikkelen als een soort dubbele huid. Mijn moeder trekt en pulkt aan het loshangend vel van haar borsten, kijkt naar me en zegt dat die vroeger vol melk zaten en dat ik dan aan haar tepel zoog. Ik word er misselijk van. Ik vraag me af hoe ver ik haar huid zou kunnen rekken, hoeveel tijd er nog tussen haar huid en organen over is, tot ze elkaar raken omdat er niets meer is.’
Een ziekte verteert het lichaam van de moeder van Hind en Fatima-Zahra Eljadid. Het is een traag en pijnlijk aftakelingsproces en het komt bovenop de vechtscheiding van haar agressieve ex-man, en bovenop de angst en de armoede. Kruimeldief is een poëtische maar ook rauwe elegie over moederkeszalf, afscheid nemen, terugblikken en herinneren. Maar ook over witte gangen, liefdeloze lakens en … zusterliefde. Misschien wel het debuut van het jaar.

Met audioboek.

Ook beschikbaar als e-book via Standaard Boekhandel

Hind en Fatima-Zahra Eljadid

Hind en Fatima-Zahra Eljadid (foto David Degelin)

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Hind Eljadid

Hind Eljadid is een Antwerpse woordkunstenaar en schrijver. Ze won verschillende awards voor haar performatieve woordkunst en schrijft met haar debuut een leven neer. Met haar kritische gedachtegang verovert ze woord per woord de literaire wereld.
(Foto David Degelin)


Fatima-Zahra Eljadid (ill.)

Fatima-Zahra Eljadid is een illustrator, kunstschilder en stop-motionanimator uit Antwerpen. Sinds 2020 is ze redactielid bij de Stripgids Vlaanderen en sociaal-cultureel werker bij VOEM.
(Foto David Degelin)


Persartikels

De Morgen - Zeno (06-07/11/2021) - "Wij hebben elkaar moeten leren wat liefde is" - lezen

Bruzz (04/09/2021) - "De leestip van Ange-Vanessa Nsanzineza: 'Kruimeldief' van Hind Eljadid" - lezen

MEDIUM (27/02/2021) - "We hebben niet genoeg mama gehad" - lezen

Nieuwsblad (20/02/2021) - "Twee zussen, twee totaal verschillende werelden" - lezen

GVA (31/01/2021) - "“Ik weet niet hoe het met mij gelopen zou zijn zonder mijn zus”" - lezen