Laten we beginnen Bekijk groter

Laten we beginnen

9789462672086

Verkrijgbaar

In dit boek onderzoekt Dominique Willaert, in een reeks brieven, hoe jongeren de wereld van morgen proberen vorm te geven.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 284p.

Meer informatie

Stel dat ik zeg dat er wel hoop is.
Dat een ander verhaal mogelijk is.
Misschien krijgt ge dan goesting om mee te schrijven aan dat verhaal.
Om nieuwe rollen, alternatieven voor uw eigen script te gaan verzinnen?
Misschien willen jullie dan wel meespelen?

De voorbije decennia raakte het vermogen ons een hoopvollere wereld voor te stellen ondergesneeuwd. Machthebbers boycotten het geloof in alternatieven. Maar toch. Bij steeds meer jongeren groeit het bewustzijn dat mens en planeet stilaan bezwijken onder de druk van het heersende systeem. Dominique Willaert raakte erdoor gefascineerd. In dit boek onderzoekt hij hoe jongeren de wereld van morgen proberen vorm te geven. Hij doet dat aan de hand van een reeks brieven. Over het gevoel waarmee veel mensen zich ’s ochtends naar hun werk slepen. Over het sombere toekomstbeeld van films of series als The Matrix, The Hunger Games en The Handmaid’s Tale. Over het belang van samen op straat komen. Laten we beginnen is een uitnodiging om de ongelijkheid en onrechtvaardigheid te bestrijden met onze grootste menselijke kracht: onze verbeelding.

Video gemaakt door Victoria Deluxe waarin Dominique meer uitlegt geeft bij de opzet van het boek -  herbekijken

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Dominique Willaert

Dominique Willaert is columnist en essayist, theater- en documentairemaker en was twintig jaar actief als artistiek leider van Victoria Deluxe.


Persartikels

MO* DOSSIERONBEKENDE HELDEN (21-07-2020)

'Wist je dat Sundiata Keita de allereerste wetten rond gelijke rechten invoerde?', schreef Ben Aziz in een brief aan Dominique Willaert, artistiek leider bij Victoria Deluxe in Gent. Die brief verscheen in het boek Laten we beginnen, waar Willaert in gesprek gaat met jongeren die hij bij Victoria Deluxe leerde kennen." - lezen

APACHE - recensie  (06-07-2020)
"Neen, het zijn geen 25 BV’s die op de cover van ‘Laten we beginnen’ bij elkaar gebracht zijn, maar 25 frisse gezichten van jonge twintigers van diverse origine die onder impuls van Dominique Willaert aan het woord komen in dit boeiende brievenboek. De theater- en filmmaker van het Gentse Victoria Deluxe doet op die manier een invitation à la danse aan die jongeren om samen na te denken over de maatschappij waarin zij leven."
 - lezen

Tzum (02-07-2020)
"Is het uitdelen van voedselpakketten genoeg om de armoede te bestrijden?Dergelijke vragen stelt Dominique Willaert in zijn brieven aan 25 ‘jonge mensen’. Hij is artistiek leider van Victoria Deluxe, dat als sociaalartistieke werking projecten opzet die gericht zijn op het ontwikkelen van nieuwe vormen van zin- en betekenisgeving. Willaert is actief als theater-en filmmaker. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ‘jonge mensen’, die antwoorden op de brieven artistieke interesses hebben en/of activistisch zijn.' - lezen

Knack Weekend (17-06-2020)
"Brievenboek geeft het woord aan de jeugd: 'Racisten weten gewoon niet hoe leuk samenleven kan zijn" - lezen

Het Laatste Nieuws (17-06-2020)
"Jongeren beschrijven hun dromen en toekomstperspectief in brievenboek" - lezen