De aanval op het middenveld Bekijk groter

De aanval op het middenveld

9789462672048

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Dit boek is een oproep: neem wat er nu gebeurt zeer ernstig. Het autoritair staatsproject is terug met een beleid dat afrekent met opgebouwde rechten, denkkaders en sociale praktijken.

Meer details

18,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.
Verwachte verschijningsdatum september 2020

Meer informatie

Eerst was er de stofkam. Toen kwam de kaasschaaf. En nu kiest de Vlaamse regering voor de botte bijl. Ze schaft af, kort in en legt aan de ketting. Rode draad doorheen die nieuwe marsrichting: revanchisme, het uitbouwen van een wraaklustige politiek. Dat gaat verder dan afrekenen met minderheden en afbreken van het middenveld. Het autoritaire staatsproject is terug, met een beleid dat afrekent met opgebouwde rechten, denkkaders en sociale praktijken van de voorbije decennia. Wat heet: back with a vengeance.

In wat voor samenleving willen we leven? Hoe willen we die inrichten? Laten we winst voorgaan op waarde of omgekeerd? Dit boek is een oproep: neem wat er op dit moment aan het gebeuren is zeer ernstig. Want het hart van de samenleving, het sociale weefsel, verliest zijn zuurstof en het is geweten dat je zonder zuurstof stikt.

Auteurs

Sarah Scheepers

Sarah Scheepers is coördinator van ella vzw.


Pascal Debruyne

Pascal Debruyne is onderzoeker bij Odisee Hogeschool. Hij is voorzitter van Samenlevingsopbouw Gent en Uit De Marge vzw.


Jan Naert

Jan Naert is assistent bij de vakgroep Orthopedagogiek UGent.