In naam van de Vader Bekijk groter

In naam van de Vader

Misbruik in de Kerk

9789462671768

Verkrijgbaar

Devillé schrijft zijn gevecht met zijn werkgroep Mensenrechten in de Kerk van zich af. En hij laat honderd en een slachtoffers van seksueel en ander misbruik aan het woord. Zijn testament voor het nageslacht.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 408p.

Meer informatie

Als priesters hun pensioen aanvragen blijft het doorgaans stil. Na een poosje volgt dan het verzoek van de bisschop die plannen nog een paar jaar uit te stellen. Toen Rik Devillé in 2009 zijn aanvraag deed, kreeg hij na een week het bericht: ‘’t Is in orde!’ Het zegt alles over zijn populariteit bij de toenmalige kerktop. Want Devillé was en is de man die met zijn werkgroep Mensenrechten in de Kerk het seksueel en ander misbruik aanklaagde. Toen in 2010 de affaire-Vangheluwe uitbarstte, kreeg hij gelijk: de Kerk hééft een structureel probleem. Tien jaar na zijn pensioen schrijft Devillé zijn gevecht van zich af. Want zeker, de erkenning voor de slachtoffers lijkt in zicht. Maar is de onderste steen echt boven water gekomen? In de kelder van de priester zijn huis staan drie wanden vol kasten met dossiers. Ze bevatten meer dan duizend getuigenissen van slachtoffers. In dit boek blikt Devillé niet alleen terug, hij laat ook honderd en een van die slachtoffers aan het woord. Want theorieën en cijfers zijn één zaak, individuele verhalen een andere. Een boek als een testament voor het nageslacht.

Downloaden

Auteurs

Rik Devillé

Rik Devillé is priester-op-rust. Hij schreef onder andere De Laatste Dictatuur (1992) en De Katholieke Ziekte (1994).


Persartikels

HLN (14-01-2020)
"In Naam Van De Vader Nominatie Bronzen Urbanus" - lezen

Gazet Van Antwerpen (30-09-2019)
"Boek over strijd tegen kindermisbruik in de Kerk" - lezen

Kerknet Redactie (25-09-2019)
"Priester Rik Devillé komt al decennia lang op voor slachtoffers van misbruik in de Kerk. In zijn boek maakt hij met 101 getuigenissen de balans op." - lezen

Knack (25-09-2019)
"Knack laat Devillé en een slachtoffer aan het woord in een voorpublicatie." - lezen

Radio 2 (24-09-2019)
"Erger Dan Sciencefiction" - lezen