Charleroi Bekijk groter

Charleroi

het is altijd iets

9789462671638

Sold out

Op zoek naar schoonheid in de stad met de slechte naam. De Vos sprak met meer dan honderd mensen en vond veel in Charleroi. Miserie ook, maar weinig om bang van te zijn.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 252p.

Meer informatie

Wie is er bang van Charleroi? Het is waar, de stad heeft een slechte naam. Dat is het gevolg van catastrofale tegenslagen: militairen, nijveraars en ingenieurs die hun eigen creaties molesteerden en met de buit elders gingen wonen. Krijg daar maar eens vat op. Werkloosheid, armoede, misdaad en corruptie bij de verkozenen van het volk waren het gevolg. Uitgerekend in deze stad gaat Johan de Vos op zoek naar schoonheid. Hij schrijft erover in zijn typische stijl – ‘springerige, prettig onvoorspelbare teksten zonder een gram vet’, dixit Mark Schaevers. Een verhaal over de verlamde, kale, tandeloze en dove koning-stichter Karel II, het volkshuis dat La Maison des 8 heures heet, de populariteit van de PVDA-PTB, lichtzinnigheid in het Musée de la Photographie, het refrein van de terrils bij ochtendlicht en de dynamiek van de Ring. De Vos sprak met meer dan honderd mensen. ‘Ik zie graag hoe ze hun moeder vieren of supporteren voor een ploeg van een ander land.’ Er is veel in Charleroi. Miserie, ook. Maar weinig om bang van te zijn.

Downloaden

Auteurs

Johan de Vos

Johan de Vos publiceerde verschillende boeken. Hij werkte onder andere voor De Standaard, De Morgen, Knack, De Volkskrant.


Persartikels

Trouw (25-02-2020)
"Journalist Johan De Vos vroeg inwoners van Charleroi wat schoonheid voor hen betekent. Een mooi, soms romantisch inkijkje in het hart en het hoofd van de Carolo, waarbij je in de marge veel leert over de geschiedenis van de stad." - lezen

Geschiedenis Magazine (November 2019)
"Wie openstaat voor die verborgen schoonheid van Charleroi, vindt in het boek van Johan de Vos een voortreffelijke introductie."

De Wereld Morgen (04-06-2019)
"Schoonheid van leven en overleven" - lezen

Reisboeken (15-05-2019)
"Laat je gewoon meevoeren door de auteur en ga dan via deze originele invalshoek zelf op zoek naar wat Charleroi te bieden heeft." - lezen

La Libre Belgique (11-03-2019)
"Une ode à Charleroi venue de Flandre" - lezen

Radio 1 (02-03-2019)
"Stilaan krabbelt Charleroi overeind" - lezen

Lang Zullen We Lezen (02-03-2019)
"Johan De Vos In Interne Keuken" - Herbeluister