Tot uw dienst Bekijk groter

Tot uw dienst

De zeven zonden van de ambtenaar doorprikt

9789462671546

Verkrijgbaar

Wat denken de ambtenaren zelf over hun rol in de samenleving? En wat doen zij eigenlijk voor u? Lode Vanoost spoorde een jaar lang door ons land en sprak met loketbediendes, treinbegeleiders, klusjesmannen, 112-telefonistes, wijkagenten, brandweermannen, verpleegsters, leerkrachten, enzovoort. 

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's208p.

Meer informatie

Vraag: weet u waarom ambtenaren ’s morgens niet door het venster kijken? Antwoord: om nog wat werk over te houden voor tijdens de namiddag.

Met flauwe moppen over ambtenaren kan je complete jaargangen van De Druivelaar vullen. Te lui, te verwend, te vastgeroest, te duur. Althans, zo luiden de clichés. Maar wat denken de ambtenaren zelf over hun rol in de samenleving? En wat doen zij eigenlijk voor u? Lode Vanoost spoorde een jaar lang door ons land en sprak met loketbediendes, treinbegeleiders, klusjesmannen, 112-telefonistes, wijkagenten, brandweermannen, verpleegsters, leerkrachten, enzovoort. Een reportage over ‘staatsexamens’, benoemingen en verlofregelingen. Maar ook over het uitkleden, wassen, kammen, tandenpoetsen en aankleden van mensen op 7,5 minuten. En niet het minst over de vraag waarom afbraak van openbare diensten eigenlijk gelijkstaat aan afbraak van sociale rechten, over de neoliberale shocktherapie en over de wereldwijde beweging voor het opnieuw vermaatschappelijken van openbare diensten.

Downloaden

Auteurs

Lode Vanoost

Lode Vanoost was arbeider bij Sabena, boswachter in het Zoniënwoud, federaal parlementslid en adviseur voor internationale instellingen in de Balkan, Afrika en de Kaukasus. Vandaag is hij journalist voor DeWereldMorgen.be.


Persartikels

Mark magazine (01-03-2019)
"De zeven hoofdzonden van ambtenaren"

Sampol (Februari 2019)
"De getuigenissen in Tot uw dienst tonen een andere, mooiere realiteit." - lezen

De Wereld Morgen (25-02-2019)
"Utopia of rules" - lezen

Beroepsleer (27-02-2019)
"Een stevige dosis idealisme" - lezen