Frames, formats en selfies Bekijk groter

Frames, formats en selfies

Wat moordenaars, hoofddoeken en bewakingscamera’s vertellen over onze identiteit

Verkrijgbaar

Een prikkelend essay over hoe we ons presenteren op sociale media, big data en over de vraag: wat doén we eigenlijk online?

Meer details

12,50 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2018
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's128p.

Meer informatie

Het internet heeft een gigantische nieuwe ruimte geschapen waarin we constant spelen met normen, regeltjes en dingen die ‘normaal’ zijn. Maar we geven nog steeds gestalte aan onszelf aan de hand van oude formats. We leven op het snijpunt van de ‘echte’ en de ‘virtuele’ wereld. Frames, format en selfies is een prikkelend essay over schoonheidsidealen die viraal gaan in grote delen van de wereld, over de manier waarop we onszelf presenteren op sociale media en over big data. Maar ook over de vraag waarom de online en offline handelingen van een massamoordenaar op een abstract niveau nauwelijks verschillen van opzoeken op YouTube hoe we best een kip op de barbecue braden. Kortom, wat doén we eigenlijk online?

Klik hier voor extra (film)materiaal bij het boek

Downloaden

Auteurs

Jan Blommaert

Jan Blommaert is hoogleraar taal, cultuur en globalisering en directeur van het Babylon studiecentrum aan Tilburg University. In 1993 kreeg hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn bijdragen over het migrantenvraagstuk.