Mogen de wijze jongens winnen, gij weet Bekijk groter

Mogen de wijze jongens winnen, gij weet

Verhalen van jongeren uit het beroepsonderwijs

9789462671478

Verkrijgbaar

Van Mohamed tot Fabiola en van Randy tot Nana, ze vertellen met verve over hun land van herkomst, hun ouders, racisme, de spanningen tussen het cultuurpatroon thuis en de gewoonten in de buitenwereld, enzovoort. Maak kennis met de stemmen van morgen.

Meer details

10,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2018
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's90p.

Meer informatie

Een schooljaar lang ging schrijver Fikry El Azzouzi elke week op de bonnefooi in de GO! Spectrumschool in Deurne en Borgerhout. Hij gaf er workshops over schrijven, brainstormde met de leerlingen rond het maken van eigen teksten en begeleidde een reeks schrijfsessies. Literatuur met toekomstige automecaniciens, houtbewerkers, elektriciens of zorgkundigen? Jazeker. Leerlingen uit het beroepsonderwijs moeten opboksen tegen duizendendrie clichés: hun wereld zou niet verder dan de laatste Hollywoodfilm reiken, hun intellectuele mogelijkheden zouden beperkt zijn, hun gedrag problematisch, hun scholen de ‘vuilbakken’ van het onderwijs. Dit boek bewijst hoezeer die clichés de bal misslaan. Van Mohamed tot Fabiola en van Randy tot Nana, ze vertellen met verve over hun land van herkomst, hun ouders, racisme, de spanningen tussen het cultuurpatroon thuis en de gewoonten in de buitenwereld, enzovoort. Maak kennis met de stemmen van morgen.

Met bijdrages van Mohamed El Amri, Randy Balanday, Givano Jerner, Youssef Ahbaddou, Yago De Jaegher, Clinton Tabi, Abdeljalal El Ghazi, Yves van Gasse, Guy Zekre Dacoury, Nana Alnajabi, Mengs Zekariyas, Mohsen Sadeqi en Fabiola Ngoh.

Mee begeleid door schrijfster Ruth Lasters en cultuurcoördinator van de Spectrumschool Bert Roos.

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Fikry El Azzouzi

Fikry El Azzouzi schreef onder andere Het SchapenfeestDrarrie in de nachtAlleen ZijMalcolm X (EPO, 2016) en Ayoub. In 2015 won hij de Arkprijs van het Vrije Woord.


Persartikels

Vonk (13-05-2019)
"QUOTE" - lezen

Radio 1 - De Wereld Vandaag (17-09-2018)
"'Elk verhaal telt': meer verscheidenheid in de boekenwereld gevraagd" - reportage - herbeluisteren

Humanistisch Verbond - Kritisch Lezen (18-01-2019)
"Fikry El Azzouzi laat ons dertien échte verhalen lezen, in échte taal, vertelt door echte jonge mensen uit het échte leven… Zijn boek zou door velen moeten gelezen worden, vooral door zij die er voor kiezen van die échte werkelijkheid weg te kijken." - lezen