Asterix aan de Schelde Bekijk groter

Asterix aan de Schelde

Een reportage uit Borgerhout

9789462671270

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Het verhaal van die linkse enclave op rechteroever. Een reportage waarin nog twee andere politieke experimenten oplichten: de eerste coalitie ooit tussen sociaaldemocraten, groenen en marxisten en de bestuurlijke ontmaagding van de PVDA.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - ca. 240p.
UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2018
Verwachte verschijningsdatummaart 2018

Meer informatie

Sinds 1 januari 2013 zijn de 3,93 vierkante kilometer Borgerhout de enige in Antwerpen waar de N-VA van Bart De Wever niet aan de macht is. Dit boek vertelt het verhaal van die linkse enclave op rechteroever. Het is een reportage waarin nog twee andere politieke experimenten oplichten: de eerste coalitie ooit tussen sociaaldemocraten, groenen en marxisten en de bestuurlijke ontmaagding van de PVDA. Het is het relaas van Plein Patrons Amar en Mohamed die dwepen met ‘2140’, van Paul Schyvens die De Roma doet herrijzen, van Nordine van Al Ikram die 6.500 euro zoekt om een lijk uit de frigo te halen en van Zohra Othman en de andere nieuwlichters in het districtsbestuur die al eens zingen: ‘Voor geen chanterik peu!’ Maar deze kleine geschiedenis gaat ook over de wolfijzers en schietgeweren die al de dag na de gemeenteraadsverkiezingen klaarliggen om Borgerhout af te pakken wat het heeft binnengehaald. Ten slotte is dit ook een historie over verandering en verlies en hoe daar mee om te gaan en over de tijd die de dingen soms nodig hebben.

Auteurs

Thomas Blommaert

Thomas Blommaert werkt voor uitgeverij EPO. Hij publiceerde onder andere Ik was nog nooit in Zelzate geweest (EPO, 2010) en Zoekt gij Boel? in 20 onder 35. Een selectie van de origineelste jonge schrijvers uit Nederland en Vlaanderen (Prometheus, 2011).