Veerkracht en burgerschap Bekijk groter

Veerkracht en burgerschap

Sociaal werk in transitie

Verkrijgbaar

Kan het sociaal werk inhaken op een beweging voor een grondige verandering van de samenleving in de richting van rechtvaardige duurzaamheid en hoe? Dat is het thema van dit boek.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 350p.

Meer informatie

Met een voorwoord van Paul Verhaeghe en een nawoord van Alma De Walsche

De economische crisis lijkt wat geluwd. Maar wellicht is die huidige luwte stilte voor de storm. Die nieuwe storm kondigt zich wereldwijd aan, de gevolgen zullen ecologisch, sociaal en economisch zijn en de grootste slachtoffers worden opnieuw zij die onderaan de ladder staan. Omdat de politiek het nog altijd laat afweten zullen burgers en sociale bewegingen het tij moeten keren. Of en hoe het sociaal werk daarbij kan inhaken op een beweging voor een grondige verandering van de samenleving in de richting van rechtvaardige duurzaamheid, is het thema van dit boek. Welke sociale praktijken getuigen van een nieuw denken over mens, samenleving en wereld? En hoe wijzen nieuwe burgerinitiatieven, zoals repair-cafés, geefwinkels, gemeenschapsmunten en commons in het bijzonder, de weg naar een economie voor het gemeenschappelijk welzijn van allen? Daarbij is er veerkracht nodig om te kunnen veranderen, maar is het burgerschap wat ons drijft en richting geeft.

Met bijdragen van Jef Peeters, Filip Abts, Nathalie Albert, Hilde Bloemen, Astrid Coates, Elke De Beukelaer, Saskia De Bruyn, Luc De Droogh, Frie De Greef, Jolijn De Haene, Birgit Goris, Tine Hens, Sylvia Hubar, Jo Lefevere, Liene Michiels, Elke Plovie, Jan Raymaekers, Jan Reynaerts, Anne Snick, Philippe Vandenbroeck, Jos Vandikkelen, Wim Van Opstal, Katrien Van Poeck, Patrick Vleeschouwer, Hugo Wanner, Danny Wildemeersch

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jef Peeters (red.)

Jef Peeters doceerde onder meer sociale filosofie en ethiek aan KHLeuven. Hij deed onderzoek naar de relatie tussen sociaal werk en duurzame ontwikkeling. Dat resulteerde in het boek Een veerkrachtige samenleving. Hij volgt deze thematiek verder op als vrijwillig onderzoeker bij Civitaz, Centrum voor Participatie en Burgerschap. Hij is lid van Oikos, denktank voor sociaal-ecologische verandering, redacteur bij het gelijknamige tijdschrift, lid van de denktank Terra Reversa en van de stuurgroep van het Transitienetwerk Middenveld.


Persartikels

MO* magazine (winter 2015)
"Een toegankelijk boek, dat vooral het potentieel aanspreekt van wat we allemaal wél kunnen."

Veto (11-10-2015)
"Het boek Veerkracht en burgerschap geeft een visie op basis van een nieuw mens- en wereldbeeld." - lezen