Tafel 18 Bekijk groter

Tafel 18

Buurtwerk in de stad

9789462670631

Verkrijgbaar

Over de geëngageerde werking van het wijkhuis Chambéry in Etterbeek, al 20 jaar lang, met dienstencentrum, sociaal restaurant, wijk-, kinder- en jongerenwerking, renovatieploeg en klusjesdienst. Een relaas van mensen, enthousiasme en warme solidariteit.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 208p.

Meer informatie

Kent u Laag-Etterbeek? De wijk aan de voet van de Europese buurt is de microkosmos van bengels en grijsaards, Mohammeds en Maria’s, werkmansbroeken en maatpakken. Maar ook de thuishaven van ‘de’ Chambéry. Al twintig jaar trekt dat wijkhuis aan de kar. Met een dienstencentrum, sociaal restaurant, wijk-, kinder- en jongerenwerking, een renovatieploeg en klusjesdienst. Met een imposante rist aan projecten in de buurt. En vooral: met dertig medewerkers en tachtig vrijwilligers. Welke plaats heeft zo’n privé-initiatief in een wijk en een gemeente?

Wat doet Chambéry wel en niet, en waarom? Wat zijn de sterktes en de zwaktes? Zijn er succesrecepten? Waar gaat het project naartoe? Tafel 18 is een verhaal van vallen en opstaan, doorzetten en samenwerken, van moeilijke en vooral ook veel mooie momenten. Een relaas van mensen, enthousiasme en warme solidariteit in een steeds killer wordende wereld. Over geëngageerd wijkwerk in een specifiek Brusselse context maar met een blik over het muurtje, naar andere werkingen, in Brussel, Vlaanderen en daarbuiten.

Downloaden

Auteurs

Rik Vanmolkot (red.)

Rik Vanmolkot is zelfstandig consultant, compagnon-de-route en redacteur in de brede culturele wereld.


Persartikels

BOp magazine (juli-augustus 2016)
"Rik Vanmolkot probeert in een meer dan geslaagd boek een aantal verschillende verhalen bijeen te brengen over de voorbije 20 jaar buurtwerking in Chambéry. (...) Het boek leest als een trein, brengt een positief verhaal, een verhaal van vallen en opstaan, een verhaal van enthousiasme en solidariteit. Iets wat we vandaag broodnodig hebben. Een aanrader voor iedereen die het goed voor heeft met Brussel en zijn bewoners."

Lokaal (01-05-2016)
"Het boek brengt een relaas van mensen, enthousiasme en warme solidariteit in een steeds killer wordende wereld."

Brussel Deze Week (15-04-2016)
Dubbelinterview over opbouwwerk met Alain Storme (auteur Dwarsliggers voor Opbouwwerk) en Betty D'Haenens (wijkhuis Chambéry). - lezen