Het pensioenspook Bekijk groter

Het pensioenspook

9789064458644

Verkrijgbaar

Er waart een spook door Europa en het is grijs en gepensioneerd. Dit boek weerlegt de onheilsberichten van bankiers en verzekeraars, economisten en journalisten over een fundamentele pensioenhervorming.

Meer details

18,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Er waart een spook door Europa en het is grijs en gepensioneerd. Politici, economisten, beleids- en opiniemakers in heel Europa manen ons om de haverklap aan tot langer werken en later pensioneren. Want er is een fundamentele pensioenhervorming nodig. Maar welke?

Dit boek weerlegt de onheilsberichten waarmee bankiers en verzekeraars zich graag vermeien en waarmee economisten en journalisten zich graag vergrijnzen. Het legt ook uit en rekent voor wat kan gedaan worden. Lees dit boek en bezweer alle spoken en hersenschimmen.

'Gelooft U ook geen fluit van de kapitalistische praatjes van de drie Pauls (De Grauwe, D'Hoore en Huybrechts)? Lees dan het CrisisMoordenboek van Gilbert De Swert.' Paul Claes, schrijver, in Knack

Auteurs

Gilbert De Swert

Gilbert De Swert was directeur van de nationale studiedienst van het ACV en specialist sociale zekerheid. Hij publiceerde eerder CrisisMoordenboek (EPO, 2010) en Het pensioenspook (EPO, 2011).