In prijs verlaagd! God en zijn demonen Bekijk groter

God en zijn demonen

9789064457814

Verkrijgbaar

Parenti schreef een vlammend J'accuse, met veel aandacht voor de politieke en economische verstandhouding tussen de hoogste religieuze en politieke kringen.

Meer details

9,75 € incl. btw

-50%

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Opperwezens wereldwijd hebben diepe sporen nagelaten: vooral bloedsporen en sporen van verbrande mensenbeenderen. Met God en zijn demonen schreef de Amerikaanse schrijver Parenti een vlammend Jaccuse.
God, Allah, de dalai lama, Moeder Teresa en allerhande sekteleiders: ze krijgen er allemaal van langs. 'God en zijn demonen is even baanbrekend als eerder werk van de auteur over geschiedenis, media en democratie', schreef een Amerikaanse krant. En Parenti zou Parenti niet zijn mocht hij geen aandacht besteden aan de politieke en economische verstandhouding tussen de hoogste religieuze en politieke kringen.

'God en zijn demonen laat geen spaander heel van de religieuze theorie en praktijk. Geestig, humoristisch en scherp: Parenti op z'n best.' Jacques R. Pauwels, historicus en auteur van onder andere De mythe van de 'goede oorlog' en Big business met nazi-Duitsland

Uit het Engels vertaald door Jan Reyniers

Auteurs

Michael Parenti

Michael Parenti (1933) behaalde in 1962 het doctoraat in de politieke wetenschappen aan Yale University. Hij doceerde aan verschillende universiteiten in de Verenigde Staten en in het buitenland en is een van de belangrijkste progressieve denkers in de VS.
Zijn boeken worden uitgegeven in 11 talen en ook in het Nederlands. Zijn essays en artikels verschijnen in talloze Amerikaanse kranten en tijdschriften.