Van eiland tot wereld Bekijk groter

Van eiland tot wereld

Appél voor een menselijke samenleving

9789064454936

Sold out

Over de staat van de wereld en hoe hem beter te maken.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2008
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 264p.

Meer informatie

De staat van onze wereld en hoe hem beter te maken...

Wanneer mensen wereld- en burgeroorlogen uitgevochten hebben, de aarde verknoeid hebben en extreme armoede naast megarijkdom laten woekeren, wanneer mensen op de wereldwijde markten economische oorlogen voeren en in de loopgraven daarvan elke dag tienduizenden omkomen en honderdduizenden anderen hun inkomen verliezen, wanneer de mensen hun bestaan uit handen hebben gegeven en vergeten zijn dat zij rechten hebben... dan kiemt de weerstand, dan steekt het protest de kop op, dan groeit onstuitbaar het verzet, dan is daar opnieuw de onuitroeibare wil om de samenleving menselijk te maken...

Op de hele planeet verenigen mensen zich in de Beweging voor een Menselijke Samenleving. Ze weten dat het anders kan, dat mensen ook verstandig, sociaal en vooruitziend kunnen zijn, dat ze dromen koesteren, dat het mogelijk is om een meer menselijke wereld te maken.
Uit alle streken komen ze naar het eiland Pala, de afgevaardigden en gekozenen van vele gezindheden en levensopvattingen, van vele beroepen en bezigheden. Wat hen bindt is hun gezamenlijke opdracht om op Pala het verhaal van de goede mensensamenleving te schrijven, hun Programma voor een menselijke samenleving.

Dirk Barrez stelt zijn boek voor in 60 seconden

Uitgave i.s.m. Global Society, 11.11.11, Jeugd en Vrede

Auteurs

Dirk Barrez

Dirk Barrez is hoofdredacteur van de nieuwsbrief PALA.be en auteur van onder meer Van eiland tot wereld. Appèl voor een menselijke samenleving (EPO, 2008), Koe 80 heeft een probleem (EPO, 2007) en De antwoorden van het antiglobalisme (2001). Hij is VRT-journalist en maakte 50 lange tv-reportages, o.a. Het verhaal van Philips Hasselt en Argentinië, hoe een rijk land arm wordt.


Persartikels

BoekenCast.be (11-11-2008)

Hoe staat het met onze wereld? Hoe kunnen we hem beter maken? VRT-journalist Dirk Barrez (Van eiland tot wereld) stelt u een programma voor een menselijke samenleving voor en heeft 102 concrete suggesties. Utopisch of gewoon haalbaar?
Herbeluister de boekvoorstelling op de Boekenbeurs in Antwerpen

Klara (04-11-2008)

Dirk Barrez stelt zijn boek voor in 60 seconden.

 

© VRT-Klara - het flimpje is ook te bekijken op de website van Klara.

Commentaren

Jan Renders, Algemeen voorzitter ACW
'Dit is inderdaad een echt appèl voor een menselijke samenleving. Met kritische analyses van wat er in onze wereld fundamenteel misloopt. Met een bewogen pleidooi voor een sociaal-rechtvaardige, duurzame en participatieve samenleving.

Een pleidooi ook voor sterke sociale bewegingen die hun roots niet mogen verliezen. Die weten voor welk maatschappelijk project ze moeten mobiliseren.

Een toegankelijk handboek voor wie actief is in een sociale beweging en van een rechtvaardiger samenleving droomt. Je doet er energie van op.'