Een vrolijke drukte Bekijk groter

Een vrolijke drukte

over menstruatie

9789085606604

Verkrijgbaar

Info over menstruatie voor meisjes en jongens vanaf 10 jaar, met aanvullende info voor volwassenen die ook kinderen kunnen lezen. Met aandacht voor zowel de lichamelijke als de emotionele kant van de zaak.

Meer details

13,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2013, 3de herziene druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 36p.

Meer informatie

In dit boekje vind je informatie over menstruatie. Wat is menstruatie of ongesteld worden en waar dient het toe? De verschillen tussen meisjes en jongens, de weg die het eitje aflegt, de functie van de baarmoeder en de bloeding worden duidelijk uitgelegd.

In de teksten worden de zaken bij de naam genoemd, maar tegelijkertijd is getracht de onderwerpen respectvol en warm te benaderen. Er is ook aandacht voor de emotionele kant van de zaak zoals bijvoorbeeld de stemmingswisselingen bij menstruatie.

Het is bedoeld voor meisjes en jongens in de bovenbouw van de basisschool en aan het begin van de middelbare school.
Achter in het boekje staat aanvullende informatie voor volwassenen. Ook kinderen kunnen deze informatie lezen.

Met illustraties van Sjeng Schupp

Vanaf 10 jaar

Auteurs

Martine Delfos

Dr. Martine F. Delfos is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de psychologie en is tevens werkzaam in de praktijk als therapeut. Zij heeft langdurig ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van kinderen, adolescenten en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme en eetstoornissen. Naast haar therapeutische praktijk verzorgt zij nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen die in directe relatie staan tot de maatschappelijke en wetenschappelijke werkelijkheid.
Website: www.mdelfos.nl

(Foto: Janneke de Jonge)