Dat nare gevoel Bekijk groter

Dat nare gevoel

over seksueel misbruik en wat je ertegen kunt doen

Verkrijgbaar

Op welke manier kan seksueel misbruik plaastvinden en wat kan je ertegen doen. Zowel 'in real life' als via internet en sms. Voor de hoogste klassen van de basisschool en de eerste klas van de middelbare school.

Meer details

13,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2011, 2de druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 56p.

Meer informatie

Seksueel misbruik is een vervelend, maar belangrijk onderwerp. Misbruik betekent dat iemand iets doet tegen de zin van een ander; op een onplezierige manier macht uitoefent over een ander. Die ander vindt dat niet prettig, wil het niet, maar weet vaak niet goed hoe hij of zij het tegen moet houden.

Op welke manieren seksueel misbruik kan plaatsvinden en wat je ertegen kan doen is te lezen in Dat nare gevoel. Het is bedoeld voor kinderen en jongeren in de hoogste groepen van het basisonderwijs en de brugklas van het voortgezet onderwijs. Het boek beschrijft niet alleen de problemen met seksueel misbruik in de werkelijkheid, maar ook wat er speelt via internet en mobieltjes. In de virtuele wereld speelt een andere dynamiek die een andere weerbaarheid vergt.

Uit Dat nare gevoel: Het is pas verkeerd als jij iets niet wilt en je niet goed weet hoe je het tegen moet houden. En het is helemaal verkeerd als de ander de baas speelt en zijn zin doordrijft.
Je mag ALTIJD NEE zeggen tegen seksuele spelletjes waar je geen zin in hebt. ALTIJD, ook als je er leuke cadeautjes voor hebt gekregen. Het is alleen slimmer om de cadeautjes van zo iemand niet aan te nemen!
Maar wat je ook zelf doet of hebt gedaan, je hebt er altijd recht op om geen seksueel misbruik mee te maken en je hebt recht op seks als je dat wilt, en nooit als plicht.

Met illustraties van Sjeng Schupp

Auteurs

Martine Delfos

Dr. Martine F. Delfos is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de psychologie en is tevens werkzaam in de praktijk als therapeut. Zij heeft langdurig ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van kinderen, adolescenten en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme en eetstoornissen. Naast haar therapeutische praktijk verzorgt zij nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen die in directe relatie staan tot de maatschappelijke en wetenschappelijke werkelijkheid.
Website: www.mdelfos.nl

(Foto: Janneke de Jonge)