Seksverslaving Bekijk groter

Seksverslaving

Begrijpen en veranderen

9789088506963

Verkrijgbaar

Voor iedereen die beter wil begrijpen wat seksverslaving is en hoe je er echt van af kunt komen. Klare taal en een eenvoudige, goed toepasbare behandelmethode. Voor patiënten en hun partners, maar ook voor professionals in de geestelijkegezondheidszorg.

Meer details

26,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2016, 5de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

Zoveel tijd porno kijken op internet dat het ten koste gaat van de relatie of hobby’s. Niet kunnen stoppen met erotisch chatten. Niet kunnen stoppen met vreemdgaan of prostitutiebezoek. Verslaafd zijn aan seks?

Dit boek is geschreven voor iedereen die beter wil begrijpen wat seksverslaving is en hoe je er met de juiste aanpak ook echt van af kunt komen! Waarom is de één er gevoeliger voor dan de ander, hoe ontwikkelt iemand een verslaving aan seks en waarom is het zo lastig er weer van af te komen?

In klare taal maakt de auteur duidelijk dat de seksuele verslaving eerder een symptoom is, dan het probleem zelf. Met andere woorden, als je het probleem oplost houdt de verslaving van zelf op. Voor het oplossen van het probleem reikt de auteur een redelijk eenvoudige – goed toepasbare - behandelmethode aan. De behandelmethode die hij beschrijft, leert mensen om goed voor zichzelf te zorgen, met aandacht voor hun eigen welbevinden kleine keuzes te maken in hun dagelijks leven, om uiteindelijk de regie over hun seksuele verlangens terug te krijgen.

Het boek geeft inzicht en veel praktische informatie aan patiënten en hun partners, maar is ook bedoeld voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Bovenal laat het zien dat ook langdurige en diep ingrijpende seksuele verslavingspatronen met de juiste aanpak goed te behandelen zijn.

"In zijn prettig leesbare boek laat hij vooral zien dat seksverslaving totaal iets anders is dan verslaving aan middelen, eten of gokken.
Bij seksverslaving gaat het om een probleem dat zijn oorsprong vindt in een jeugd met gebrek aan warmte en veiligheid , om persoonlijkheden met een gebrek aan zelfwaardering en om gedrag waar bij de seksverslaafde voortdurend tevergeefs probeert behoeften te bevredigen die met seks alleen niet te bevredigen zijn.
Gertjan van Zessen schrijft met compassie over hoe seksverslaafden, soms al vanaf het begin van hun seksuele carrière, in een vicieuze cirkel van zichzelf herhalend gedrag terecht komen en daardoor zichzelf en hun omgeving steeds meer in moeilijkheden brengen. Met veel voorbeelden laat hij zien dat hulpverlening bij seksverslaving zich vooral zal moeten richten op het veranderen van het negatieve zelfbeeld en op het leren aangaan van werkelijk contact met intieme partners. Belangrijker nog is de boodschap over het terugdringen van de oorzaken van seksverslaving: “Het is een voorrecht om zelfwaardering en het vermogen tot hechten gratis van thuis mee te krijgen”. Het boek is een must voor iedereen die zelf, als partner of als hulpverlener te maken krijgt met seksverslaving." - Dr. Rik van Lunsen, Hoofd Afd. Seksuologie, AMC Amsterdam

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Gertjan van Zessen

Gertjan van Zessen is afgestudeerd in de klinische psychologie en de persoonlijkheidsleer en hij heeft een specialisatie in de seksuologie.
Vanaf 1984 is hij bezig geweest met wetenschappelijk onderzoek, vooral op het terrein van seksualiteit en Aids, maar ook psychiatrie en epidemiologie. In 1995 cum laude gepromoveerd in Utrecht, op een studie naar de ontwikkeling van seksueel dwangmatig gedrag. Van 1997 tot nu houdt hij zich naast klinische behandeling bezig met bedrijfsmatige psychologie en organisatieadvies. Van 1984 tot nu heeft hij een praktijk als seksuologisch therapeut, de laatste 20 jaar overwegend gericht op dwangmatige of verslaafde seksualiteit. Hij is geregistreerd lid van de Nederlandse wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie, geeft onderwijs en nascholing in de seksuologie en publiceert regelmatig. In Psychologie Magazine is hij de vaste adviseur op het gebied van seksualiteit en relaties. Hij leidt ervaren behandelaars op in het werken met het Vat van Zelfwaardering.